Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Τι είναι το Kudzu και σε τι μας χρησιμεύει ;

Τι είναι το Kudzu και σε τι μας χρησιμεύει ;

422
0

Το Kudzu προέρχεται από την μακρινή ανατολή. Εδώ και αιώνες ολόκληρους χρησιμοποιείται από τους κατοίκους σε Κίνα και Ιαπωνία, αλλά πλέον έφτασε και στον δυτικό πολιτισμό. Το Kudzu είναι ένα βότανο με πολύ ιδιαίτερες ικανότητες και με πάρα πολύ ευεργετική δράση.

Το Kudzu απασχόλησε πολύ την ιατρική ερευνητική κοινότητα της Ιατρικής Σχολής του Harvard (Harvard Medical School), και αυτό για την μοναδική του ικανότητα να μειώνει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία για αλκοόλ.

Σύμφωνα με έρευνες, το περίεργο αυτό βότανο, φαίνεται να μπορεί να αποτελέσει απάντηση στον έλεγχο της άμετρης κατανάλωσης οινοπνεύματος αλλά και να παίξει καταλυτικό ρόλο στην θεραπεία του αλκοολισμού.

Η μελέτη του Harvard Medical School χαρίζει ελπίδες σε πολλούς εθισμένους …

Σύμφωνα με δηλώσεις του PhD David Penetar του ερευνητικού εργαστηρίου του νοσοκομείου του Mc Lean και επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης αυτής σχετικά με το βότανο Kudzu και την επίδρασή του σε έναν οργανισμό εθισμένο στο αλκοόλ, τα συστατικά της ρίζας του βοτάνου αυτού αποδεικνύονται ισχυρά κατασταλτικά της επιθυμίας κατανάλωσης αλκοόλ, και μάλιστα χωρίς να προκαλούν ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !

Η ευεργετική δράση του Kudzu στον εθισμένο οργανισμό !

Το Kudzu χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλούς αιώνες (πάνω από 1300 χρόνια) στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, βοηθώντας τη διαδικασία της απεξάρτησης πολλών ατόμων από το αλκοόλ. Παράλληλα τονώνει την ηπατική λειτουργία η οποία από την συνεχή και μεγάλη χρήση αλκοόλ βάλλεται και φθίνει.

Η ρίζα του Kudzu περιέχει ισοφλαβόνες και σαπωνίνες. Οι ισοφλαβόνες, που είναι μια μορφή φυτοοιστρογόνου, δρουν αποτελεσματικά κατά όλων των συμπτωμάτων του αλκοολισμού (δηλαδή κατά του έντονου πονοκεφάλου, του hangover, αλλά και της επικίνδυνα υψηλής πίεσης).

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες αναπόδεικτες ακόμα μελέτες, το εκχύλισμα του βοτάνου αυτού, μπορεί να έχει επίδραση απευθείας στον εγκέφαλο και σε κάποια αγγεία.

Από το ιδιαίτερο αυτό βότανο όμως, δεν μας είναι μόνο η ρίζα ωφέλιμη, αλλά και το φύλλωμά του. Τα φύλλα του φυτού είναι πλούσια σε μια σειρά βιταμινών, σε πρωτεΐνες αλλά και σε ασβέστιο, και μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και ωμά μέσα σε σαλάτες και να προσφέρουν «μια δόση υγείας» στον καθένα.

Αποτελεσματικό ή όχι τελικά το βότανο Kudzu ;

Το βότανο Kudzu ΕΙΝΑΙ αποτελεσματικό και αποδεδειγμένα πλέον με έρευνες σχετικές με τη δράση του κατά του εθισμού με το αλκοόλ. Μάλιστα οι μελέτες αυτές αποδεικνύουν ένα ποσοστό της τάξεως του 50 % μείωσης της επιθυμίας για αλκοόλ με τη χρήση του βοτάνου αυτού. Τα πολύ ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν τον Μάϊο του 2005 και στοεπιστημονικό περιοδικό “Alcoholism : Clinical and Experimental Research”.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Kudzu μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από άτομα που δεν έχουν αναπτύξει πρόβλημα αλκοολισμού ή έντονου εθισμού στο ποτό, αλλά επιθυμούν να μειώσουν την ποσότητα αλκοόλ που αυτή τη στιγμή καταναλώνουν, ώστε να αποτρέψουν έναν ενδεχόμενο εθισμό.

Πηγή

Προηγούμενο άρθρο5 Ανθοιάματα για καλύτερο ύπνο και πως να τα χρησιμοποιήσετε
Επόμενο άρθροΠώς θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει (πάντα) Χριστούγεννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here