Αρχική ΕΛΑΙΑ ΛΑΔΙ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ (ΛΑΔΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ,ΡΑΓΑΔΕΣ,ΕΚΖΕΜΑΤΩΝ & ΑΚΜΗΣ)

ΛΑΔΙ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ (ΛΑΔΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ,ΡΑΓΑΔΕΣ,ΕΚΖΕΜΑΤΩΝ & ΑΚΜΗΣ)

226
0

Το έλαιο του Αγγουριου (Cucumber Seed Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των καθαρισμένων και αποξηραμένων σπόρων (κουκουτσιών) του φυτού Cucumis Sativus – το γνωστό μας Αγγουρι. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο, πολύτιμο και ακριβό έλαιο, με εκπληκτικές ιδιότητες.

To Λάδι Αγγουριού παρουσιάζει μία απίστευτη περιεκτικότητα σε Omega-3 λιπαρά οξέα (κυμαίνεται μεταξύ 60-68%). Τα λιπαρά αυτά οξέα εντοπίζονται συνήθως σε οργανισμούς του θαλάσσιου οικοσυστήματος (λ.χ. ψάρια και φύκια) και ενώ είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, εντούτοις δεν παράγονται από αυτόν. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι υποχρεωμένος να τα προσλαμβάνει αποκλειστικά από “εξωτερικές πηγές”, καθώς δεν είναι σε θέση να τα “συνθέσει” από μόνος του. Τα λιπαρά αυτά είναι γνωστό πως περιποιούνται ιδανικά την “προβληματική” επιδερμίδα (πολύ ξηρή και γηρασμένη ή επιδερμίδα που αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα όπως είναι τα εκζέματα και η ακμή). Είναι ακόμη πολύ πλούσιο σε Βιταμίνη Ε και για το λόγο αυτό έχει “διάρκεια ζωής” (περίοδος κατά την οποία δεν χάνει τα δραστικά συστατικά του) μέχρι και 2 χρόνια. Είναι επίσης πλούσιο σε Φυτοστερόλες οι οποίες έχει αποδειχθεί πως συμβάλουν στην ταχεία αναγέννηση των κυτάρων της επιδερμίδας και εξισσοροπούν την υγρασία.


Το Λάδι Αγγουριού είναι ιδανικό συστατικό για αντιγήρανση ,κατά των ραγάδων,,κατά της ακμής και των εκζεμάτων. Χρησιμοποιείται επίσης για τη περιποίηση των πολύ σκληρών και εύθραυστων νυχιών, για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας της κεφαλής και για την αναζωογόνηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών. .

ΑΡΑΧΙΔΕΛΑΙΟ Η ΦΥΣΤΙΚΕΛΑΙΟ (ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ & ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ)

To Αραχιδέλαιο (Peanut Oil) προκύπτει από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Arachis Hypogaea, το οποίο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Στην Ελλάδα είναι γνωστό σαν Αράπικο Φυστίκι. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, το φυτό άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά στη περιοχή της Παραγουάης και η καλλιέργεια του εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός αράπικων φυστικιών είναι η Κίνα, στην οποία το φυτό μετέφεραν Πορτογάλοι έμποροι τον 17ο αιώνα. 

Το Αραχιδέλαιο, θεωρείται ένα λάδι ιδανικό για τη περιποίηση της πολύ ξηρής επιδερμίδας. Είναι ένα από τα φυτικά έλαια που ενυδατώνουν, χωρίς ταυτόχρονα να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας Εισχωρεί βαθειά στο δερμα, παγιδεύοντας εκεί τη φυσική υγρασία και επιτρέποντας ταυτόχρονα στην επιδερμίδα να αναπνεύσει. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως είναι το λινολεϊκό οξύ (Omega-6) και η Βιταμίνη Ε .


Η ουσία ρεσβερατρόλη που περιέχει το Αραχιδέλαιο παρουσιάζει αντιοξειδοτική δράση και μπορεί να προστατέψει την επιδερμίδα από λοιμώξεις και ερεθισμούς.


Το αραχιδέλαιο είναι το καλύτερο λάδι για ντεμακιγιάζ. Έχει ιδανική σύσταση – δεν είναι ούτε πολύ λεπτόρευστο όπως το σταφυλέλαιο, ούτε πολύ πυκνόρευστο όπως το καστορέλαιο.
Το αραχιδέλαιο χρησιμοποιείται συστηματικά και στη παρασκευή σαπουνιών. 

Ως συστατικό, χαρίζει στα σαπούνια κρεμώδη, ενυδατικό αφρό που μαλακώνει την επιδερμίδα – χρησιμοποιείται πάντοτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια.

ΛΑΔΙ ΑΡΚΤΙΟΥ (ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ,ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ,ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ)

Το λάδι Άρκτιου προέρχεται από την επεξεργασία της ρίζας του φυτού Arctium Lappa, γνωστού στη χώρα μας ως Λάππα, Πλατομαντήλα ή Κολλιτσίδα. Αν και στην Ελλάδα το λάδι του Άρκτιου είναι σχετικά άγνωστο και πολύ δυσεύρετο, αλλά παρουσιάζει κάποιες αξιοθαύμαστες ιδιότητες όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά και την επιδερμίδα. 


Το έλαιο του Άρκτιου χρησιμοποιείται εκτεταμένα από τη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών για τη παρασκευή προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Το λάδι του Άρκτιου θεωρείται πως δυναμώνει τη τρίχα – με αποτέλεσμα να συμβάλει στη καταπολέμηση της τριχόπτωσης – αλλά η πιο σημαντική του ιδιότητα, αυξάνει το ρυθμό της τριχοφυίας. Λόγω αυτής του της ιδιότητας, το λάδι του Άρκτιου χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο μακραίνουν τα μαλλιά. Θεωρείται πως επιταχύνει σημαντικά το ρυθμό επιμήκυνσης της τρίχας, όταν χρησιμοποιείται (μικρή ποσότητα στη ρίζα της τρίχας) 2-3 φορές την εβδομάδα. Το Άρκτιο μπορεί στη περίπτωση αυτή να συνδυαστεί – για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα – με το λάδι Τσουκνίδας. 


Στη περίπτωση της επιδερμικής χρήσης, το λάδι του Άρκτιου χρησιμοποιείται κυρίως για την περιποίηση περιοχών του σώματος που πάσχουν από σοβαρές δερματοπάθειες (λ.χ. δερματίτιδα, εκζέματα, ψωρίαση κ.α). To έλαιο του Άρκτιου θεωρείται πως “αποτοξινώνει” την επιδερμίδα και αυξάνει τη κυκλοφορία του αίματος τοπικά, προσφέροντας έτσι ανακούφιση από κνησμούς και λειτουργόντας καταπραϋντικά ως προς την ένταση των δερματοπαθειών. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυακετυλένια θεωρείται πως προσδίδει στο Άρκτιο αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
 

 ΛΑΔΙ ΑΧΙΛΛΑΙΑ (ΡΑΓΑΔΕΣ,ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΟ,ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ,ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ,ΠΑΝΑΔΕΣ/ΚΗΛΙΔΕΣ)

Το λαδι Αχιλλαίας (Achillea Millefolium) είναι ένα από τα καλύτερα επουλωτικά έλαια και το ιδανικότερο μαζί με την καλέντουλα, το βαλσαμόχορτο και το αγριο τριαντάφυλλο για την αναγέννηση των ιστών του δέρματος. Προάγει την λείανση των ουλών και βοηθά στην αντιμετώπιση των ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη και μέχρι έξι μήνες μετά γι αυτό και συστήνεται συχνά σε εγκύους . Συμβάλει στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η ακμή κ.α. Είναι επίσης κατάλληλο για την αντιμετώπιση και πρόληψη των μελανών κηλίδων και πανάδων στα χέρια και το πρόσωπο .

Το λάδι αχιλλεας χρησιμοποιείται και ως αντιφλογιστικό, αντισμηγματορροϊκό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και συστήνεται για τσιμπήματα εντόμων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θεωρείται αντιγηραντικό επειδή είναι αντιφλεγμονώδες – αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην καταπολέμηση της γήρανσης. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των λοιμώξεων ενώ είναι ισχυρό ενυδατικό πολύ πλούσιο σε ταννίνες και φλαβονίνες. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτλεσματικό τόσο για τα ξηρά όσο και για τα λιπαρά δέρματα ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και δυναμώνει τα μαλλιά.

ΛΑΔΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ (ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ,ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ,ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ)


Το λάδι Βανίλιας (Vanilla Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των λοβών (vanilla sticks) του φυτού Vanilla Planifolia. Πρόκειται για ένα λάδι πλούσιο σε Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (niacin, panthothenic acid, thiamin, riboflavin) και σε ιχνοστοιχεία όπως είναι το Μαγνήσιο, ο Σίδηρος, ο Ψευδάργυρος, το Ασβεστιο και το Κάλιο. 


Η χρήση του έλαιου βανίλιας κερδίζει διαρκώς έδαφος στο τομέα της παραγωγής καλλυντικών αντιγήρανσης και προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Η Βανίλια θεωρείται πως έχει αντιοξειδοτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Η αντιοξειδοτική της δράση και η υψηλή της περιεκτικότητα σε Βιταμίνες Β, είναι εκείνα που της χαρίζουν αντιγηραντικές ιδιότητες. 

Το έλαιο Βανίλιας θεωρείται πως αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο μακραίνουν τα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα θεωρείται αποτελεσματικό για την περιποίηση εγκαυμάτων και για την ταχύτερη επούλωση πληγών.

(The Beauty and The Secrets ”)
ΠΗΓΗ 
Προηγούμενο άρθροΝιώθετε έτοιμοι να κόψετε το κάπνισμα; Δοκιμάστε αυτή τη φυσική συνταγή
Επόμενο άρθροΠορτοκαλοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here