Αρχική ΒΟΤΑΝΑ MANJISHTHA

MANJISHTHA

256
0

Rubia Cordifolia

Για την υγεία του δέρµατος
Το Manjishtha έχει στυπτικές, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην κάθαρση του αίµατος και στην κυκλοφορία του αίµατος.
Δερµατικές Πληγές
Φλεγµονές και
Δερµατικά προβλήµατα Για την υγεία, την οµορφιά και την λάµψη του δέρµατος
Λιπώματα

Λατινικές Ονοµασίες: Rubia cordifolia
Ινδικές / Σανσκριτικές Ονοµασίες: Manjihtha Αγγλικές Ονοµασίες: Indian Madder

Είναι ένα αγκαθωτό σερνόµενο ή αναρριχητικό φυτό µε ανανεούµενο ρίζωµα.

Το Rubiadin είναι µια αντιοξειδωτική ουσία που αναγνωρίστηκε στις ρίζες (Tripathi, et al., 1997, Indian J Biochem Biophys., 34(3):302-6). Ο αιθέρας Alizarin 2-methyl έχει αντιµικροβιακή δραστηριότητα ενάντια στα Bacillus και E. coli (Harborne).

Οι συνιστώσες του είναι purpurin, munjistin, xanthopurpurin ή purpuroxanthin και Pseudopurpurin. Στις ρίζες αναγνωρίστηκαν τονωτικές, αντισηπτικές, στυπτικές και εκφρακτικές ιδιότητες. Χρησιµοποιούνται στους ρευµατισµούς. Είναι χρήσιµο σε δερµατικές µολύνσεις, έλκη, ερεθισµούς και άλλες δερµατικές διαταραχές. Έχει επίσης αντιβακτηριακή, αντι-φλεγµονώδη και αντιαλλεργική δράση.

Στις ρίζες έχουν αποδοθεί µε τονωτικές, στυπτικές, αντι-δυσεντερικές, αντισηπτικές, ήπια διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Χρησιµοποιούνται στους ρευµατισµούς και περιέχεται σε πολλά Αγιουρβεδικά παρασκευάσµατα. Οι ρίζες λέγεται ότι είναι δραστικές ενάντια στον Staphylococcus aureus και φτιάχνονται σε µορφή πολτού για εφαρµογή πάνω σε έλκη, φλεγµονές και δερµατικές παθήσεις.

Προειδοποίηση: το συγκεκριμένο βότανο λειτουργεί και ως ήπιο καθαρτικό, ακριβώς γιατί καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
πηγή 1 

πηγή 2

Προηγούμενο άρθροΤσάι για τα ξύλινα πατώματα.
Επόμενο άρθροΈνα βότανο μόνο για άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here