Αρχική Όλα τα άρθρα Νόσος του ήλιου: μειώστε τις λευκές κηλίδες.

Νόσος του ήλιου: μειώστε τις λευκές κηλίδες.

295
0

Η λεύκη είναι μια επίκτητη νόσος   που επηρεάζει το χρώμα του δέρματος. Παρουσιάζονται  λευκές κηλίδες  λόγω της έλλειψης μελανοκυττάρων – τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της  μελανίνης.
Τι προκαλεί τη λεύκη;
Προς το παρόν, η λεύκη θεωρείται ως ιδιοπαθής διαταραχή, και δεν είναι ακόμα γνωστό τι προκαλεί τον αποχρωματισμό του δέρματος.
Είναι γνωστή ως μια αυτοάνοση διαταραχή, η οποία μπορεί να είναι κληρονομική ή προκαλείται από σοβαρή ψυχολογική πίεση στο δέρμα που εκτίθεται συχνά στον ήλιο ή συχνη τριβή.
Θεραπεία της λεύκης.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε λεύκη, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε έναν δερματολόγο ο οποίος θα διερευνήσει σε βάθος και  θα είναι σε θέση να  διαγνώσει σωστά με βάση τα συμπτώματα.Ο δερματολόγος μπορεί να συστήσει επίσης τρόπους για τη θεραπεία (τοπικά στεροειδή)
Σε συνδυασμό με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, μπορείτε να δοκιμάσετε και ορισμένους φυσικούς τρόπους για την εξάλειψη και την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της λεύκης.
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις ακτίνες του ήλιου.


Ακόμη και μια μικρή έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δέρμα σας. Ως εκ τούτου, η χρήση προστατευτικών κρεμών με υψηλό δείκτη προστασίας, το καπέλο και  ρούχα με μακριά μανίκια, επιβάλλονται.  Αν η λεύκη εμφανίζεται στα χέρια σας.χρησιμοποιήστε make up για πλήρη κάλυψη.
Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές κρέμες σήμερα, που εκτός από  την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV,  προσφέρουν το κατάλληλο χρώμα και την υφή, το οποίο καλύπτει αποτελεσματικά τους λεκέδες και γίνονται δυσδιάκριτοι. 
Μια εναλλακτική θεραπεία είναι μια πάστα από λάδι μουστάρδας και κουρκούμης. Όσοι ακολούθησαν αυτή την συνταγή είδαν τις λευκές κηλίδες να μειώνονται σημαντικά

Η κουρκούμη και το λάδι μουστάρδας

Συστατικά:
250ml λάδι μουστάρδας
5 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κουρκούμη.
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Απλώστε το μείγμα στις λευκές κηλίδες και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Επαναλάβετε τη θεραπεία δύο φορές την ημέρα για 20 ημέρες. Θα παρατηρήσετε τη διαφορά και να μειώσει σημαντικά τις αποχρωματισμένες περιοχές.
Συνδυάστε την εναλλακτική θεραπεία με την θεραπεία του γιατρού σας , έτσι ώστε να αποτραπεί η επιδείνωση και η εξάπλωση της πάθησης. Θα είστε  επίσης πιο ικανοποιημένοι με την εμφάνισή σας.
Προηγούμενο άρθροΔιώξτε τον πόνο στο αυτί με μια κάλτσα.
Επόμενο άρθροΑπό τον έφηβο στον άντρα ή η τέχνη της αρρενωπότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here