Αρχική ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ Ο Βασιλικός βοτανικός κήπος του Εδιμβούργου

Ο Βασιλικός βοτανικός κήπος του Εδιμβούργου

635
0

Ο Βασιλικός βοτανικός κήπος του Εδιμβούργου, γνωστός τοπικά ως “Botanics”, είναι ένα σημείο αναφοράς που πρέπει να επισκεφθεί κάθε επισκέπτης του Εδιμβούργου, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. 

Η ιστορία του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Εδιμβούργου (RBGE) χρονολογείται από το 1670 όταν άρχισε ως ο πρώτος φυσικός κήπος της Σκωτίας σε ένα μικρό κομμάτι εδάφους στο Holyrood Park όχι μεγαλύτερο από ένα γήπεδο τένις. 

Σε μια ταραχώδη εποχή, όταν η Σκωτία ήταν φτωχή από αιώνες εμφύλιου πολέμου και τόσο ο Cromwell όσο και η πανούκλα είχαν αφήσει το σημάδι τους στην πρωτεύουσα, το Εδιμβούργο κατάφερε ακόμα να παράγει τις δεξιότητες, τους πόρους και την αποφασιστικότητα και να δημιουργήσει έναν από τους πρώτους βοτανικούς κήπους της Βρετανίας.

 Δύο περιπετειώδεις γιατροί, Robert Sibbald και Andrew Balfour, που συναντήθηκαν στη Γαλλία αφού ταξίδευαν ευρέως στην Ευρώπη, μίσθωσαν το πρώτο τους οικόπεδο κοντά στο Holyrood Abbey με τη βοήθεια των τοπικών γιατρών που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για το κόστος της «καλλιέργειας και εισαγωγής ξένων φυτών» .

 Η συλλογή των φυτών επεκτάθηκε με τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Από έναν τόπο που βρίσκεται στην κορυφή του Nor ‘Loch, τώρα στον σταθμό Waverley, ο Κήπος μεταφέρθηκε έξω από το κέντρο της πόλης το 1763 σε ένα «πράσινο πεδίο» στον αρχαίο δρόμο προς το Leith. 

Είναι ένα δημόσιο πάρκο όπου μπορεί κανείς να ξεκουραστεί από το θόρυβο της πόλης, να θαυμάσει την βιοποικιλότητα και την ομορφιά της φύσης, να ταϊσει τους σκίουρους και τα πουλιά. Ο βοτανικός κήπος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα επιδιώκοντας να διασφαλίσει τη βιοποικιλότητα που δεν υπάρχει πλέον στη φύση.
Γύρω στα 34,000 φυτά αναπτύσσονται στο βοτανικό κήπο του Εδιμβούργου.

 Τα φυτά του βοτανικού κήπου είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα 17.000 διαφορετικών ειδών φυτών από όλο τον κόσμο. 

Και για όσους δεν μπορούμε να τον επισκεφθούμε , ας ταξιδέψουμε νοερά  ως εκεί  μέσα από τη δύναμη της φωτογραφίας … 

 Η λίμνη  το θερμοκήπιο  Κήπος

 το κτίριο

χώροι περιπάτου και εκπαίδευσης


 Οι φωτογραφίες είναι επιλεγμένες από την επίσημη ιστοσελίδα 
http://www.rbge.org.uk/

Προηγούμενο άρθροΓνωριμία με τα βότανα του Χορτιάτη
Επόμενο άρθρο14 θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here