
Συνταγή «σκέτου» λουκουμιού (65 κομμάτια)
Υλικά:
– 25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 100 γραμμάρια corn flour
– 700 γραμμάρια ζάχαρη
– Χυμό ενός λεμονιού
– 3 κουταλιές ζελατίνη σε σκόνη
– Κόκκινο ή ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
– 2 κουταλιές ροδόνερο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
Τοποθετήστε διαφανή μεμβράνη σε ένα τετράγωνο ταψί. Κοσκινίστε την άχνη και 25 γρ. από το corn flour σε ένα μπολ και κρατήστε το στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 400ml νερού και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου να λιώσει η ζάχαρη. – μην το βράσετε. Σε άλλο, μικρό σκεύος, ανακατέψτε το υπόλοιπο corn flour με 100ml κρύου νερού και έπειτα προσθέστε το σιρόπι. Πασπαλίστε τη ζελατίνη στο υγρό μίγμα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε.