Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΕΧΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΕΧΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

7
0

 

Γράφει και σερβίρει η Ηλιανα Σουλια


Παγωτό με ελαιόλαδο ;
Μπλιαχ…..!!!!  
Έχεις δοκιμάσει;
Όχι ……!!!!!
Ε πως το λές τότε;

Θέλετε να δούμε μαζί πως τρώνε το παγωτό τους ανά τον κόσμο, σε μερικές χώρες τουλάχιστον και με κάποιες απο τις γεύσεις τους;

ΒΡΕΤΑΝΙΑ : Φτιάχνεται απο γάλα εβαπορέ, αβγά,ζάχαρη και μια πηχτή σάλτσα…..Αλλά είχε φτιαχτεί παγωτό με μητρικό γάλα σε συνδιασμό με βανίλια Μαδαγασκάρης και ξύσμα λεμονιού….Όπως επίσης και παγωτό με γεύση κοτόπουλο που περιείχε ζωμό κοτόπουλου,κουρκουμά,κύμινο,πιπέρι καγιέν και σταφίδες…

ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ : Κατασκευάζεται απο γάλα καρύδας και φρούτα….Αλλά  με γεύση τυριού είναι η πιο διαδεδομένη εκεί….όπως και με αυγό κροκόδειλου….

ΑΛΑΣΚΑ : Παγωτό που φτιάχνεται από υποκατάστατο ζωικού λίπους και προστίθενται σε αυτό εποχικά φρούτα….

ΑΜΕΡΙΚΗ : Eκτός απο το γνωστό σε όλους μας Yogurt Frozen που ξεκίνησε απο τον ΚΑΝΑΔΑ και έγινε της μόδας και στην χώρα μας….. Έχουν παγωτό με :
-καραμελωμένο μπέικον…
– καπνιστό σολομό
– μπύρα
– τσίπς πατάτας
-γεύση αστακού

ΣΚΩΤΙΑ : Έχουν το παγωτό ” η ανάσα του διαβόλου” το οποίο περιλαμβάνει τις περίφημες πιπεριές California Reaper απο τις ποιο καυτερές του κόσμου…..Όπως και παγωτό αρνίσιο στομάχι γεμιστό με ψιλοκομμένα αρνίσια συκωτάκια ,καρδιά και πνεύμονες ,κρεμμύδι,βρώμη,ξύγκι,μπαχαρικά και αλάτι……

ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΙΝΑ : Το παγωτό τους μοιάζει με σούσι, το περίβλημα του αποτελείται απο ρύζι και μέσα εχει διάφορες γεύσεις…..
Όπως επίσης και γεύσεις…….:
– Τόνο
– Κάρβουνο
– Οχιά
– Σκόρδο
– Κρέας αλόγου
– Γλώσσα βοδιού
– Χταπόδι

Τι έγινε……;; Εκατό φορές μπλιάχ ;;

Μήπως τώρα σας φαίνεται το ελαιόλαδο λουκούμι….???!!!!!

Το παγωτό γιαουρτιού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική ακόμα και για τα καλοκαιρινά πρωινά μας . Σε κάποιο παλαιότερο άρθρο σας είχα δείξει την κρέμα μελιού που ανακατεύουμε ελαιόλαδο με μέλι, και έτσι απλά το φτιάχνετε στο σπίτι αντι να το αγοράζετε πανάκριβα. Βάζετε μέσα το γιαούρτι , το χτυπάτε , το βάζετε στην κατάψυξη και βουαλά!


Πάμε να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά,θα χρειαστούμε :
– 2 φλιτζάνια του τσαγιού γεμάτα γιαούρτι πλήρες
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιλολαδο
– 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι (ότι έχετε)
– 2 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο ή κακάο (ότι έχετε)
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλες (ότι έχετε)
– μία πρέζα αλάτι

Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέσα σε ένα μπόλ με το σύρμα να ομογενοποιηθούν , βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μακρόστενο ή στρογγυλό,ότι έχετε και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά απο μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε ξανά για 5 λεπτά και ξανά στην κατάψυξη, Αυτή την διαδικασία θα την κάνετε για άλλες 5 φορές, κάθε μισή ώρα ,το βγές, ανακάτεψε, μπές. Αυτό το κάνουμε για να πάρει το παγωτό μας τέλεια υφή. Στο τελευταίο ανακάτεμα αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς ξηρούς καρπούς ,όποιους θέλετε. Ανακατεύετε λοιπόν  για τελευταία φορά το βάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε στην ησυχία του για 6 ώρες . Μετά το βγάζετε και απολαμβάνετε…

Υπάρχει και μια άλλη λύση για να το δοκιμάσετε πρώτα και μετά να φτιάξετε το δικό σας, εάν θέλετε….. ή εάν πιστεύτε ότι είναι υπερβολή να ‘χαραμίζουμε’ το ελαιόλαδο έτσι ή….. για οποιοδήποτε άλλο λόγο που μπορεί να έχετε….Εγώ μια πρόταση σας δίνω για κάτι που θεωρώ πολύ υγιεινό…..!!!



Πάρτε έτοιμο παγωτό του εμπορίου ότι γεύσεις θέλετε και περιχύστε απο πάνω ελαιόλαδο… Προσοχή μην το παρακάνετε , θέλει τόσο όσο!

Καλή επιτυχία….!!!






LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here