Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Πίεση: Ποια βότανα τη “ρίχνουν”;

Πίεση: Ποια βότανα τη “ρίχνουν”;

268
0

Μπορεί να ρυθμίζετε την υψηλή πίεση του αίματος με δίαιτα, άσκηση και φάρμακα , αλλά μια δημοφιλής εναλλακτική λύση είναι η χρήση των βοτάνων. 

Μάθετε ποια είναι τα πιο δημοφιλή .

Σκόρδο 

 Μελέτες που διεξήχθησαν απέδειξαν ότι μία δραστική ουσία που ονομάζεται alicin είναι υπεύθυνη για τη μείωση της πίεσης του αίματος. Το σκόρδο μπορεί να ρίξει την πίεση του αίματος κατά περίπου 10 mm Hg ή και περισσότερο εάν καταναλώνετε έως δύο γραμμάρια ανά ημέρα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Ωστόσο δεν είναι ασφαλές με πολλά φάρμακα και ως εκ τούτου καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας.

 Ελαιόλαδο 

 Οι ελιές και το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση αφού έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που μειώνουν αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 40 γραμμαρίων ελαιόλαδου την ημέρα μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση κατά 50%. 

Ρίγανη 

Αυτό το βότανο είναι πολύ αποτελεσματικό στη μείωση της πίεσης του αίματος εάν χρησιμοποιηθεί επί μακρό χρονικό διάστημα. Η ρίγανη περιέχει καρβακρόλη, που είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην καρδιακή λειτουργία.

Μελέτες που διεξήχθησαν σχετικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Κάρδαμο

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία τεκμηρίωσε ότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται με τη λήψη 4 γραμμαρίων κάρδαμου ανά ημέρα. 

Βασιλικός

 Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο κοινά βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος, αλλά μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, η πρόσληψη του πρέπει να διατηρείται κάθε μέρα. 

Σπόροι σέλινου 

Οι σπόροι σέλινου χρησιμοποιούνται από τους Κινέζους για τη μείωση της πίεσης του αίματος αφού έχουν διουρητικές ιδιότητες. 

πηγή: http://www.newhealthguide.org/

Προηγούμενο άρθροΜελισσοκομία ” ΔΗΧΡΙ”
Επόμενο άρθροΔιαβήτης: Τα βότανα που τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here