H απόλυτη σούπερ τροφή από Μέλισσες: Ένας Ισχυρός Σύμμαχος Του Ανοσοποιητικού!
H απόλυτη σούπερ τροφή από Μέλισσες: Ένας Ισχυρός Σύμμαχος Του Ανοσοποιητικού!

 


Η Πρόπολη (ή «κόλλα της μέλισσας») είναι μια κολλώδης, καφέ ουσία η οποία φτιάχνεται από το σάλιο της μέλισσας και τη ρητίνη από το φλοιό δέντρων, με την οποία επισκευάζουν τις ζημιές στις κυψέλες τους και τις σφραγίζουν από τυχόν εισβολείς. 

Σε αντίθεση με τη κηρήθρα, η οποία χρησιμοποιείται για να σφραγίσει μεγαλύτερες επιφάνειες, οι μέλισσες έχουν την τάση να διατηρούν τη πρόπολη για τα μικρότερα κενά. 
Οι Ευρωπαίοι έχουν εκτιμήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης εδώ και αιώνες – ιδιότητες που σταδιακά επιβεβαιώνονται από πολλές σύγχρονες μελέτες.


 Πορίσματα Ερευνών

Ιδιότητες Καταπολέμησης Καρκίνου 


– Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του American Journal Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας το Φεβρουάριο του 2004, η πρόπολη περιέχει θεραπευτικές ενώσεις που μπορούν να σκοτώσουν το MCF-7, ένα καρκινικό κύτταρο του μαστού. 

Εφόσον δόθηκε εκχύλισμα πρόπολης, εξαλείφθηκε το 13 % των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 24 ώρες των συμμετεχόντων στην έρευνα.
 Μια μεταγενέστερη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου της BMC, της Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής, διαπίστωσε επίσης ότι η κινεζική πρόπολη (καθώς και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός) μπορούσαν να αναστείλουν τον αυξητικό παράγοντα που προκαλεί καρκίνο του αγγειακού ενδοθηλιακού.

     ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 

  Ισχυρό Αντι-φλεγμονώδες

 – Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος της European Journal of Pharmacology τον Ιούνιο του 2008 έδειξε ότι οι βραζιλιάνικη πρόπολη περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται Artipillin C, το οποίο κατέχει σημαντικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση πληγών. 

Πρόσθετες έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόπολη μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, όπως μια κρέμα, για τη θεραπεία φλεγμονών του δέρματος. 

 Αντιοξειδωτική δράση

 – Μελέτες όπως αυτή στην έκδοση του περιοδικού Journal of Agricultural and Food Chemistry, του Δεκεμβρίου του 2004, δείχνει ότι η πρόπολη που προέρχεται από διάφορες χώρες περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινολικά συστατικά, τα οποία διαθέτουν εντοπισμένη αντιοξειδωτική δράση. 

Τα αντιοξειδωτικά χρειάζονται, φυσικά, για την καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες όπως την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα. 
Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η πρόπολη προσφέρει οφέλη αντι-γήρανσης. 

 Ιδιότητες Ενίσχυσης Ανοσοποιητικού

 – Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου 2010 του Phytotherapy Research,η πρόπολη περιέχει πρωτεΐνες και ενώσεις που έχουν την ικανότητα να αλλάζουν και να ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, και οι οποίες διαθέτουν αντι-βακτηριακή και αντι-ιική δράση. 

 Αντι-σηπτικές Ιδιότητες 

– Η πρόπολη έχει χρησιμοποιηθεί ως μία αντισηπτική αλοιφή εδώ και αιώνες, λόγω των πολλών δραστικών συστατικών της, όπως είναι τα φαινολικά οξέα, τα τερπένια, και τα αμινοξέα. 
Οι αρχαίοι πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων, ισχυρίστηκαν επίσης ότι η πρόπολη και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας έχουν την ικανότητα να επιταχύνουν την επούλωση πληγών, όπως κοψίματα, μώλωπες και ξηροδερμία. 

Η σύγχρονη επιστήμη τώρα αρχίζει να πλησιάζει αυτή την αρχαία γνώση. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του Wound Repair and Regeneration τον Σεπτέμβριο / Οκτώβριο του 2009, για παράδειγμα, απέδειξε ότι η τοπική εφαρμογή της πρόπολης για το κλείσιμο των πληγών του διαβήτη επιτάχυνε σημαντικά την αντίδραση επούλωσης. 

 Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα 

– Έρευνα στη σύνθεση της πρόπολης δείχνει ότι προμηθεύει το σώμα μας με έως και 60 ιχνοστοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ποικίλων ποσοτήτων ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, διοξείδιο του πυριτίου, κάλιο, φώσφορο, χαλκό, κοβάλτιο, καθώς και 16 αμινοξέα. 
Περιέχει επίσης βιταμίνη Α (καροτίνη) και βιταμίνες Β1, Β2, Β3. 
Για το λόγο αυτό, η πρόπολη είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε πολυβιταμινούχα ταμπλέτα, η οποία συνήθως περιέχει παρόμοια συστατικά αλλά σε συνθετικές μορφές. 
 Προφανώς, πολλές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με την πρόπολη που έχουν επιβεβαιώσει την σοφία αιώνων.
 Ωστόσο, η πρόπολη έχει συνδεθεί και με άλλα οφέλη. 

Αυτά περιλαμβάνουν την ικανότητά της στο να εμποδίζει το σχηματισμό της οδοντικής πλάκας, και την ικανότητά της για τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων όπως η φυματίωση και η ηπατίτιδα χωρίς παρενέργειες. 

 Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα για τα οφέλη αυτής της σούπερ τροφής, σας συνιστούμε να κοιτάξετε και στο παρακάτω link 
 ΡΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
MARKETING 
ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Showing 1–6 of 64 results

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

Έχετε πανάδες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικό τρόπο

  Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  Πανάδες: τι πρέπει να...

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

Ιδιοκατασκευή αποστακτήριου

 Γράφει-κατασκευάζει-φωτογραφίζει η Μαίρη Κεφαλά- Αξιοποιώ τα δώρα της φύσης Παρακολουθώντας ένα γραφικό βιντεάκι, ενός ζευγαριού Αζέρων, ( Αζερμπαϊτζάν), από αυτά που τελευταία έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο, ένιωσα εντελώς πλημμελής, όταν είδα το ζευγάρι, με τα...

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα;

  Γιατροσόφια: πότε είναι επικίνδυνα; Μήπως κάθε φορά που ένας απλός πονόδοντος σου χτυπάει την πόρτα, το ρίχνεις στις… ουζοκατανύξεις; Μπορεί το συγκεκριμένο γιατροσόφι να κρατάει χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει αποτέλεσμα, ούτε ότι είναι...

Υγεία και εντερικό σύστημα

Υγεία και εντερικό σύστημα

  Οι απαντήσεις σε μερικά μεγάλα ερωτήματα όσον αφορά την υγεία σας θα μπορούσε να βρίσκονται μέσα σε ένα πολύ μικρό οικοσύστημα στο έντερο σας. Το microbiome (μικροχλωρίδα)- που συχνά αναφέρεται ως το «ξεχασμένο όργανο» του σώματος – αποτελείται από μια...