Αρχική AYURVEDA ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ CANDIDA

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ CANDIDA

1876
0

Κείμενο-φωτογραγίες Κωνσταντίνος Μπλιώνης

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι υπάρχουν τρεις σημαντικοί αιτιολογικοί παράγοντες που διέπουν όλες οι χρόνιες παθήσεις…μύκητες , βαρέα μέταλλα,και τα παράσιτα. Επίσης υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ όλων των τριών παραγόντων δηλ. μοιάζουν.
Η Candida albicans είναι μαγιά – μούχλα, που ζει στο στόμα, λαιμό, έντερα, ούρα, αλλά και αίμα των περισσότερων ανθρώπων (υπεραναπτυξη), και θεωρείται συνήθως ως ένα κανονικό μέρος της χλωρίδας του εντέρου (ειναι οι οργανισμοί που συνυπάρχουν μαζί μας στο κατώτερο πεπτικό σύστημα). Είναι πραγματικά ένα μέλος μιας ευρύτερης ταξινόμησης των οργανισμών που είναι γνωστή ως μύκητες. Candida albicans, Aspercilus, Penicillium και είναι διπλοειδής οργανισμoi που έχουν οκτώ σειρές ζεύγη χρωμοσωμάτων.

 Η Candida είναι ένας από τους λίγους μικροοργανισμούς που έχει ένα διπλοειδή γονίδιο που ελέγχει η ίδια πρωτεΐνη-αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να δραστηροποιηθουν οπου μπορουν να μεταλλαχθούν μορφές από την βλαστάνουσα μορφή, στη μορφή μυκηλίου παθογόνου. Το μέγεθός του γονιδιώματος είναι περίπου 30% μεγαλύτερο από το S. cerevisiae (μαγιά αρτοποιίας).
Candida Albicans και Glabrata είναι τα δύο πιο κοινά είδη Candida που προκαλούν γενικευμένης καντιντίασης. Υπάρχουν 81 διαφορετικά είδη Candida όπως το C. glabrata, krusei, lusitaniae, parapsilosis, tropicalis κλπ.
Οι Μύκητες τείνουν να κατοικουν σε δροσερό και σκοτεινο μερος, σε τροπικά κλίματα και βρίσκονται στον αέρα που αναπνέουμε καθώς όπως υγρό και σκιερό χώμα, νερό, κοπριά, νεκρά φύλλα, φρούτα, κ.α.
Και αυτό συμβαίνει μόνο όταν το εσωτερικο του έντερου και άλλων ιστών γίνεται πιο όξινο, και λαμβάνοντας μια ποικιλία απο φαρμάκα που θα εξαφανίσουν το είδος γαλακτοβακίλλων, οπως ολα τα αντιβιοτικα-αντισυλληπτικα, και οτι εχει σχεσει με (αντι), είτε μέσω της κατανάλωσης σε πολύ όξινα τρόφιμα, όπως ζάχαρη, τυρια, μανιταρια και άλλα διυλισμένα προϊόντα. Φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή στο pH μπορεί να προκαλέσει την Candida και να αρχίσει μια αλλαγή στον οργανισμό που είναι πολύ ιογόνες και μπορεί να αυξήσει την ίδια από 1 στα 100 κύτταρα σε 24 ώρες. Αυτά τα 100 κύτταρα στη συνέχεια μπορουν να παράγου χ100 κάθε επόμενες 24 ώρες, και ούτω καθεξής, από την 5η ημέρα έχετε 100 εκατομμύρια κύτταρα Candida-αυτό είναι πραγματικά εκρηκτική ανάπτυξη ‘’μπουμ’’! 

ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ CANDIDA;
Η Candida έχει δύο παρασιτικές λειτουργίες:
1. Καταβροχθίζει τροφίμα που αποσυντίθεται στο πεπτικό μας σύστημα, (ως επί το πλείστον προκαλείται από κακή πέψη λόγω χαμηλού γαστρικού οξέος).
2. Και αφού πεθάνουμε, η Candida ενεργεί να αποσυνθέσει το σώμα, για την επιστροφή μας στη μητέρα γη, η στο συμπαν ‘’κοκαλακια’’.
Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, μπορούν να μετασχηματίσουν τους “οφθαλμόυς” μορφή μυκηλίου κατάσταση, και οι ρίζες εισβάλλουν βαθιά στο βλεννογόνο αναζητώντας τροφή. Η μυκηλίων απελευθέρωση φωσφολιπάση, ειναι ένα ένζυμο που προσβάλλει τις κυτταρικές μεμβράνες του βλεννογόνου, διάσπαση των λιπαρών οξέων, παράγει ελεύθερες ρίζες, και προκαλώντας φλεγμονή στο έντερο. Όπου και αποικίζει τη μαγια, προκαλοντας συμπτώματα, είτε μια φαγούρα στο πρωκτό ή κόλπο, διάρροια, καούρα ή πόνο στο λαιμό κ.π.α.
Ο μυκητας απελευθερωνει 79 διαφορετικα τοξικά υποπροϊόντα που βλάπτουν συγκεκριμένους ιστους και οργάνα και καθωριζει ποια συμπτώματα θα εμφανιστούν. Αυτές οι τοξίνες πανε στους υποδοχείς ορμονών για να προκαλέσουν τον υποθυρεοειδισμό, hypoestrogenism καθώς και δεσμευτική κορτιζόνη, προγεστερόνη, και άλλων ορμονών για δική της χρήση, και ετσι προκαλούν ενδοκρινικές ανεπάρκειες π.χ. θυρεοειδιτιδες. 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ;
Η Candida albicans προτιμά τους ανθρώπους. Η Candida εισέρχεται στα νεογνά κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά τη γέννηση. Συνήθως διατηρείται υπό έλεγχο από το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους έτσι δεν έχει εμφανή συμπτώματα. Από την ηλικία των έξι μηνών, το 90% όλων των νεογέννητων εχουν Candida και με την ενηλικίωση, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα φιλοξενήσουν Candida albicans και, επομένως, συμμετέχουν σε μια δια βίου σχέση …. αλλα σε ισορροπια.
Η Candida συνυπάρχει στο σώμα μας με πολλά είδη των βακτηρίων σε μια ανταγωνιστική ισορροπία. Άλλα βακτηρίδια (πρε-προβιοτικα) ενεργούν εν μέρει να κρατήσουν την ανάπτυξη της Candida υπό έλεγχο στο σώμα, εκτός αν η ισορροπία αυτή διαταράχτει. Όταν υπάρχει υγεία, το ανοσοποιητικό σύστημα κρατά τον πολλαπλασιασμό της Candida υπό έλεγχο, αλλά όταν είναι εξασθενημένο το ανοσοποιητικό υπαρχει η ανάπτυξη Candida που μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα, όταν της παρέχεται η δυνατότητα, και να προσπαθήσει να αποικίσει σε όλους τους σωματικους ιστούς και συστηματα. Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη Candida είναι γνωστή ως Candida υπερανάπτυξη ή καντιντίαση. 

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί παράγοντες της σύγχρονης κοινωνίας μας, που μπορουν να διαταράξουν την οικολογική ισορροπία του σώματος, να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτρέποντας τη μαγιά στο να αυξάνεται υπερβολικά. Από αυτούς, τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου, που μπορεί να προδιαθέτουν πολλαπλασιασμό Candida, είναι: 

•ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΟΡΜΟΝΏΝ, ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ όπως η κορτιζόνη που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλα παραλύοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιδράσει.
•ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΎΝΕΣ, ΟΡΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ή ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ χάπια που θα διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του σώματος.
•ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΨΗΛΗ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΖΑΧΑΡΗΣ, ΖΎΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑΣ ΠΡΟΪΌΝΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΎΜΩΣΗ.
•ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΈΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΈΣ ΤΟΞΙΝΕΣ
•ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΆ και ΦΑΡΜΑΚΑ SULFA – πιθανώς ο κύριος ένοχος όλων, τα αντιβιοτικά που σκοτώνουν όλα τα βακτήρια.
Δεν ξεχωρίζουν καλά βακτήρια από τα κακα. Αντιβιοτικά σκοτώνουν την “καλή” χλωρίδα που συνήθως κρατά την Candida υπό έλεγχο. Αυτό επιτρέπει την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Candida στον εντερικό σωλήνα.
Η επικράτηση σήμερα της Candida μπορεί να σχετίζεται πιο άμεσα με την ευρεία κοινωνική έκθεση σε αντιβιοτικά – από συνταγές για κρυολογήματα, λοιμώξεις, ακμή, και από επιπλέον κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων όπως κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, πουλερικά , αυγά, αλευρα, ζαχαρη, ξυδι, κ.α. Ιδίως τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν τους ιούς καταστρέφουν μόνο τα βακτήρια. Ακόμη, γράφονται παγκοσμίως για όλα τα κρυολογήματα, γρίπη, και άλλα ιογενείς προβλήματα. Τέτοια αδιάκριτη και εκτεταμένη χρήση των αντιβιοτικών δεν θεωρείται μόνο κύρια αιτία της Candida υπερανάπτυξη, αλλά είναι υπεύθυνη για την αχαλίνωτη ανάπτυξη ‘’μπουμ’’.
Ο ταχύς και άμεσος πολλαπλασιασμός της μαγιάς έντονα μετά από χρήση αντιβιοτικών, προτείνει ότι το πρόβλημα της Candida είναι ένα που πηγάζει από μια εσωτερική κατάσταση ανισορροπίας, παρά από μια εξωτερική επίθεση από ένα μικρόβιο ή ασθένεια.
Μεγάλος αριθμός των μικροβίων ζύμης μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο κανονικά προστατεύει τον οργανισμό από επιβλαβή εισβολη. Ακόμα κι αν η Candida είναι μέρος της οικολογικής ισορροπίας στο σώμα από τη γέννησή του, αναγνωρίζεται ακόμα από το ανοσοποιητικό σύστημα ως ξένο σώμα που πρέπει να ελέγχεται.
Έτσι, όταν παρουσιάζεται υπερανάπτυξη— κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο-σε μια προσπάθεια από το ανοσοποιητικό σύστημα να επανακτήσει τον έλεγχο. Εγκαίρως, θεωρείται ότι αυτό μπορεί να εξαντλήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και προδιαθετει μία πιο σοβαρή εκφυλιστική ασθενεια. Πολλοί πιστεύουν ότι διαρροή από το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η Candida και παράσιτα μπορεί να διαδραματίζει έναν άμεσο ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου και του AIDS. 

Η Candida παράγει τα αποτελέσματά της από δύο διαδρομές. Πρώτον, υπάρχει μια άμεση διαδρομή αρχικά από την εισβολή στο εντέρο και τον κόλπο, η Candida είναι ικανη να εξαπλωθει σε όλο το μήκος του κολπου και του εντέρου. Η παρουσία χρόνιας κολπίτιδας μπορεί συχνά να δείχνει διαδεδομένη καντιντίαση. Δεύτερον, μπορεί να υπάρξουν έμμεσες επιπτώσεις που προκαλούνται από την εξάπλωση των τοξινών μέσω του αίματος προς άλλους δικτυακούς τόπους. Στο έντερο η Candida μπορεί να αλλάξει τη μορφή από ένα απλό μαγιά οργανισμό, «μυκηλίο», σε ένα δίκτυο ινών ρίζας, που ονομάζεται rhizoids. Αυτά μπορούν να διεισδύσουν και να βλάψουν του έντερου την επένδυση, επιτρέποντας των τροφίμων τις πρωτεΐνες για να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, και να προκαλέσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να έχει ως αποτέλεσμα πολλαπλές αλλεργίες τροφίμων.
Τοξικα αποβλήτα από Candida μόλυνση μπορεί επίσης να απορροφηθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλεσουν “Μαγιά τοξίκη που οδηγεί σε πολλά συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη και ψυχασθένεια. Η κύρια τοξίνη που εμπλέκεται εδώ είναι η Ακεταλδεΰδη, η οποία είναι ενα κανονικο υποπροϊόν του μεταβολισμού, που παράγονται σε μικρές ποσότητες και εξουδετερώνονται από το ήπαρ. Εάν, ωστόσο, υπάρχει πλεονασματική παραγωγή αυτό από Candida και η έλλειψη κατάλληλων ηπατικών ενζύμων που τείνουν να είναι ελλιπής σε 5% του γενικού πληθυσμού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μειωμένη νευρο-μετάδοση στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα το άγχος, κατάθλιψη, ελαττωματική μνήμη και θολό σκέψης ‘’ομιχλη’’.
Το ανοσοποιητικό σύστημα ταυτόχρονα ενδέχεται να επηρεαστει επίσης δυσμενώς από κακή διατροφή, βαριά έκθεση σε τοξινες στον αέρα, καθώς και ένας αυξανόμενος αριθμός χημικών ουσιών απο τη τροφη μας, νερό και αέρα, συμπεριλαμβανομένων των πετροχημικών, φορμαλδεΰδη, αρώματα, τα καθαριστικα υγρα, εντομοκτόνα, καπνο και άλλων ρύπων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πάνω από 10.000 χημικές ουσίες έχουν προστεθεί στα τροφίμα, μόνο που δεν υπήρχαν πριν από 100 χρόνια. Συγκεκριμένα, η μαγιά τείνη να εκκρίνη μια τοξίνη αποκαλούμενη Gliotoxin, η οποία μπορεί να αναστατώσει το ανοσοποιητικό σύστημα με την αδρανοποίηση στα ενζυμικά συστήματα, παράγει ελεύθερες ρίζες, έρχεται σε επαφή με το DNA των λευκοκυττάρων και είναι κυτταροτοξικά.
Προκύπτουσα μειωμένη αντίσταση δεν μπορεί να προκαλέσει μόνο μια γενική αίσθηση της κακής υγείας, αλλά επίσης μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη του στο αναπνευστικό, πεπτικό και άλλων συστημάτων. Τέτοιες “αλλεργίες” μπορεί να προκαλέσει με τη σειρά τις μεμβράνες της μύτης, λαιμού, αυτιού, της ουροδόχου κύστης και εντερικό σωλήνα και να αναπτύξει λοίμωξη.
Αυτές η συνθήκες μπορεί να οδηγήσει τον γιατρό να συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό «ευρέος φάσματος»… που μπορεί στη συνέχεια περαιτέρω να προωθήσει υπερανάπτυξη της Candida και να ενισχύσει την υπάρχουσα αρνητική αλυσίδα των γεγονότων, οδηγώντας σε περαιτέρω πίεση για το ανοσοποιητικό σύστημα και τα αυξημένα προβλήματα συνδεόμενα με την Candida.
Βαρέα μέταλλα βρίσκονται επίσης σε υψηλότερα ποσά όταν Candida είναι παρόν ως Candida μαγιά, στην πραγματικότητα αποθηκεύει τα μέταλλα που απελευθερώνονται στη συνέχεια, όταν αρχίζει η αγωγή. Ως εκ τούτου, είναι σοφό να αρχίσει ένα βαρύ απομέταλλο χημικό πρόγραμμα ταυτοχρόνως με Candida πρωτόκολλο . 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ CANDIDA; 

Το αποτέλεσμα σε αυξημένη υπερανάπτυξη Candida είναι μια λίστα απο ανεπιθύμητα συμπτωμάτα. Βασικά, χαρακτηριστικά της Candida υπερανάπτυξης εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες, κανόνων που επηρεάζουν: 
1. Του γαστρεντερικόυ και ουρογεννητικού συστήματος. 
2. Οι αλλεργικές αντιδράσεις. 
3. Ψυχική/συναισθηματική εκδηλώση προβληματων.
Πιο συχνά εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια σε συνθήκες, όπως η ρινική συμφόρηση, ρινική φαγούρα, φλύκταινες στο στόμα, πληγή ή ξηρό λαιμό ‘’αφθες’’, κοιλιακό άλγος, ρέψιμο, φούσκωμα, καούρα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ορθού κάψιμο ή φαγούρα, κολπικό έκκριμα, κολπική φαγούρα ή καύση, όλο και περισσότερο επιδείνωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, προστατίτιδα, ανικανότητα, συχνή ούρηση, κάψιμο κατά την ούρηση, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης κ.π.α.
Αλλά, αν το ανοσοποιητικό σύστημα παραμένει αδύναμο για αρκετό καιρό, η Candida μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη του σώματος και να προκαλεσει μια επιπλέον πληθώρα προβλημάτων, όπως η κόπωση, η υπνηλία, έλλειψη συγκέντρωσης, εναλλαγές της διάθεσης, ζάλη, πονοκεφάλους, κακή αναπνοή, βήχα, συριγμό, πρήξιμο, αρθρίτιδα, πόνος στο αυτι, κώφωση, κάψιμο, μυϊκούς πόνους, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα, ποθο για γλυκα, μούδιασμα και φαγούρα, κρύα χέρια και πόδια, άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, πολλαπλές αλλεργίες, και εξανθήματα, έκζεμα, ψωρίαση, χρόνιες μυκητιασικές λοιμώξεις όπως το ποδι του αθλητή, και πολλα αλλα…..
Καταστροφή της εντερικης μεμβράνης ….
Σοβαρες διαρροές των τοξινών από τη δραστηριότητα των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών απο τα επιστρωμένα κοπρανώδη στην κυκλοφορία του αίματος που θα προκαλεσουν μια ποικιλία συμπτωμάτων. Κάτω από της αναερόβιες συνθήκες του παχέος εντέρου, η Candida, θα παράγει μια πληθώρα τοξινών από τη ζύμωση των σακχάρων.
Απορρόφηση της ελλιπούς πέψης . Αυτή είναι εξαιρετικά αλλεργιογόνος και μπορεί να παράγει ένα μεγάλο φάσμα των αλλεργικών αντιδράσεων. Οι τροφικές αλλεργίες είναι πολύ κοινές με την καντιντίαση, όπως είναι περιβαλλοντικά οι υπερευαισθησίες (σε καπνό, εξάτμισης, φυσικό αέριο, αρώματα, ατμοσφαιρικοι ρύποι), πιθανώς λόγω Candida. 

Η μετανάστευση Candida στην κυκλοφορία του αίματος, θα έχει πρόσβαση σε όλους τους ιστούς του σώματος και μπορεί να προκαλέσει διάφορες δυσλειτουργίες σε αδένες π.χ ‘’θυροειδης’’ σε όργανα, στην αποδυνάμωσης σε ολόκληρο το σύστημα και την περαιτέρω μείωση της αντίστασης σε άλλες ασθένειες
Η Candida μπορεί επίσης να προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας αναιμία , στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα .
Τέλος, η Candida υπερανάπτυξη μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν δεν ελέγχενται. 

Η επίμονη, σταθερή πρόκληση για το ανοσοποιητικό σύστημα από μια συνεχώς αυξανόμενη, η μακροπρόθεσμη υπερανάπτυξη της Candida μπορεί τελικά να φθείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσει μια δεινή ανικανότητα για αντίσταση στις ασθένειες ‘’χαμηλα λευκα η Λευκοπενια’’. 

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάρουν Candida υπερανάπτυξη από ότι οι άνδρες. Αυτό σχετίζεται με την γυναικεία ορμόνη προγεστερόνη, η οποία είναι αυξημένη κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο του έμμηνου κύκλου. Οι ανδρες επηρεάζονται λιγότερο συχνά αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γινουν άτρωτοι. 

ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ ΈΧΕΙΣ ΚΑΝΤΙΝΤΑ;
Επί του παρόντος, η διάγνωση είναι κυρίως κλινική. 

Δεδομένου ότι σχεδόν ο καθένας έχει Candida στο σώμα του, οι δοκιμές για την παρουσία της είναι περιττή, η επιβεβαίωση της υπερανάπτυξης είναι πολύ δύσκολο μέσα από εργαστηριακές (μονο σε πολυ ειδικά λαμπρατορ με (μικροσκοπεια σκοτεινου παιδιου). Και δεδομένου ότι αυτό που κάνει είναι στο να παραλύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της ανισορροπίας ζύμης — οι συνδυασμένες επιπτώσεις των διαφόρων ορμονών, δηλητήρια που δημιουργούνται και απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος από τη μαγιά και τη σύγχυση που δημιουργείται στο ανοσοποιητικό σύστημα — παράγει μια τέτοια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων και που φαινομενικά είναι τόσο άσχετα, (όπως δύσπνοια, κατάθλιψη εως μύκητο λοίμωξη στα νύχια) .
Να αποφευχθούν ορισμένα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι διευκολύνουν την αύξηση της ζύμης. Τέτοια τρόφιμα ειναι… 

•ΖΑΧΑΡΗ και ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ όπως όλα τα ζαχαρούχα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μέλι, μελάσα, σόργο, σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη, φρουκτόζη, μαλτόζη, δεξτρόζη, σιρόπι καλαμποκιού, κλπ. Πρέπει επίσης να αποφεύγονται χυμοί φρούτων ‘’μονο στην αρχη της θεραπειας’’ περιπου 2 μηνες.

 •ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΎΜΗΣ όπως η μαγιά μπύρας, οίνου, ψωμί. 

•ΖΥΜΩΝΟΜΜΈΝΑ ΜΕ ΜΟΥΧΛΑ τρόφιμα όπως μανιτάρια, τυρί, ξύδι, μουστάρδα, κέτσαπ, και άλλα καρυκεύματα με ξύδι. 

Το πρωτόκολλο θεραπείας Candida είναι¨. 

1. Πρώτον, να λιμοκτονήσουμε τον Candida εξαλείφοντας τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω που την τρέφουν, για αυτο μια νηστεια μονο με νερο πολυημερη θα μπορεσει να κανει την τελεια θεραπεια. 
2. Δεύτερον, να σκοτώσουμε την Candida μέσω της χρήσης αντι-Candida προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. 
3. Την χλωρίδα του εντέρου με υψηλής δραστικότητας προβιοτικά όπως Culturelle – Treelac – Syntol -Vivomixx και γενικα προβιοτικα που συμπληρωνούν εκ νέου και που περιέχουν απο 30 εως και 450 δισεκατομμύρια ζωντανών βακτηρίων.
 4. Την ρυθμίση dysbiosis (δισβιοσης)του εντερου.
 5. Επαναφορά της βιοχημικής ισορροπίας στο σώμα και τη δύναμη στο ανοσοποιητικό σύστημα, που θα επιτρέπουν στον οργανισμό εκ νέου για να ανακτήσει και να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω από την ανάπτυξη της Candida, βελτιστοποιώντας τη διατροφή, αυτό θα συνεπαγόταν αποφεύγοντας τις τροφικές δυσανεξίες. Επίσης εξοντώνει απο άλλα παράσιτα χρησιμοποιώντας αντιπαρασιτικές θεραπείες, όπως η μαυρη καρυδα το γαρύφαλλο η αψηθια το σκορδο και το κρεμυδι, Pau d arco, Q10, neem, το λαδι ριγανης, θυμαριού, κανέλας και να αρχίσει χηλισμος απο βαρέα μέταλλα στο σύστημα.
ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΗΣ CANDIDA 

Έχω διαπιστώσει ότι είναι κυριολεκτικά αδύνατον η θεραπεία Candida, αν δεν αποκοπεί από ΌΛΕΣ τις μορφές η ζάχαρης, η λακτοζηη, φρουκτόζη και γλουτενη για μια περίοδο 3 μηνών τουλαχιστον και μπορει αυτο να παρει και χρονια. 

Τα τρόφιμα που πρέπει να ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ αυστηρά για μια περίοδο τριών μηνών περιλαμβάνουν: 

1. ΖΑΧΑΡΗ- και όλα τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη. Αυτές περιλαμβάνουν λευκη και καφέ ζάχαρη, μέλι, σιρόπια, λικέρ, λακτόζη, φρουκτόζη, όλα τα ζαχαροπλαστικής γλυκά και κέικ, σοκολάτες, παγωτά, σπιτικά γλυκά και κέικ, μπισκότα, ανθρακούχα ποτά και όλα τα ποτά φρούτων.
 2. ΖΎΜΗΣ – και όλα τα τρόφιμα που περιέχουν μαγιά, συμπεριλαμβανομένων ψωμί, ξύδι, κέτσαπ, μαγιονέζα και Τουρσιά. 
3. ΦΡΕΣΚΑ και ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ – όλα τα φρούτα μονο για την αρχη, μαγειρεμένα, σε κονσέρβα ή αποξηραμένα. Όλα τα αποξηραμένα φρούτα και χυμούς φρούτων θα πρέπει να αποφεύγεται για μινιμουμ 2-3 μήνες, μόνο ο θεραπευτης σας θα σας συμβουλεύσει πότε πρέπει να αρχίσετε να τρώτε φρούτα και πάλι, αυτό περιλαμβάνει φρέσκους χυμούς (χυμοί λαχανικών είναι εντάξει), καθώς και μαρμελάδες. 
4. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ – παντός είδους *. 
5. ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΈΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ – όλα τα λευκά άλευρα, άσπρο ρύζι, άσπρα ζυμαρικα, καλαμποκάλευρο, κρέμα και λευκα δημητριακα προϊόντα, εκτός αν είναι ολικής αλέσεως ή οργανικά. 
6. Που να έχουν υποστεί ΖΎΜΩΣΗ προϊόντα-όλα τα αλκοολούχα ποτά, ξύδι και όλα τα προϊόντα ξύδιου όπως κέτσαπ, μαγιονέζα και τουρσιά. 
7. Ξηροί ΚΑΡΠΟΊ – όλα τα είδη των ξηρών καρπών που καθαρίζονται και συσκευάζονται χωρίς τα κελύφη τους-αυτα έχουν την τάση να συλλέγουν τα σπόρια των μυκήτων από την ατμόσφαιρα, τα οποία θα επιβαρινουν την Candida. Ξηροί καρποί που είναι φρέσκοι με το κέλυφος τους είναι OK. Π.χ.(αμυγδαλα).
Επιτρέπονται τα περισσότερα άλλα τρόφιμα, αλλά είναι πολύ σοφό να αποφευχθουν δυσανεξίες τροφίμων που θα προκαλέσουν περαιτέρω φλεγμονή που εμποδίζει τη θεραπεία της Candida.

 Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και άλλα είδη διατροφής, βότανα και ομοιοπαθητικά φάρμακα που δίνονται ως εξής. 
1. KANDIDAPLEX 
3. ΚΑΠΡΥΛΙΚΌ ΟΞΥ η <λαδι καριδας> 
4. CANDIDA 30c 

Ομοιοπαθητικα
 5. VIVOMIXX 450 – ένα ισχυρό προβιοτικό που περιέχει 450 δισεκατομμύρια ζωντανών βακτηρίων ανά φακελακι, προκειμένου να συμπληρώσουν εκ νέου την πάσχουσα χλωρίδα του εντέρου. <<Οπως το Treelac και το Syntol ειναι πολυ καλα και οτι προβιοτικο θα ειναι πανω απο 50 δις.
 6.Το Omega 3,6 και 9 λιπαρά οξέα. 
7. Πεπτικα ενζυμα, Q10, Pau D’Arco. 
8. Nηστεια (η καλυτερη θεραπεια για την Καντιντα).
 9. Αγιουρβεδικη θεραπεια (PANCHAKARMA).*
 10. Υδροκαθαρση παχεως εντερου η τα κλυσματα.
 Επίσης πάντα αξίζει να υποβάλλονται σε ένα παράσιτο-καθαρισμό μαζί με τον βιοσυντονισμο* που εινα <<απαραίτητος>>.
HERXHEIMER ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ 

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της Candida υπερανάπτυξης και το ποσό των παραγόντων που λαμβάνονται, μπορεί να σκοτώσει την Candida σε απέραντους αριθμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως θανατώνονται, απελευθερώνουν τις ουσίες που είναι τοξικές για το σώμα. Εάν αυτή η διαδικασία εκτελείται πιο γρήγορα από ότι πρέπει, η τεχνική ονομασία για αυτή την εμπειρία είναι η αντίδραση Herxheime, πιο συχνά αναφέρεται ως “νεκρώνονται πολύ γρήγορα.”
Συνήθως αυτό το die off διαρκεί μόνο μερικές ώρες, αν και μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

 Τα σημάδια της αντίδρασης Herxheimer – die off μπορεί να είναι πολλά και ποικίλα αλλά γενικά περιλαμβάνουν ταλαιπωρία ως πόνος, φούσκωμα, ζαλάδες, ναυτία, εμετό, διάρροιες   και συνολικά “κάτι σαν άρρωστο” γριππώδη αίσθηση, ή μια επιδείνωση των συμπτωμάτων του αρχικού. Ευτυχώς, είναι γενικά μικρή σε διάρκεια, και αν και άβολα, είναι τουλάχιστον μια επιβεβαίωση της παρουσίας της Candida και ότι κάτι αυτή μας εγκαταλείπει…. 

((Καλη σας επιτυχια…… )).
AyurThassos

Προηγούμενο άρθροΤο Αλτσχάϊμερ, ο Διαβήτης και το Αλουμίνιο
Επόμενο άρθροΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here