Αρχική ΕΛΑΙΑ Πως Να Φτιάξεις Αιθέριο Έλαιο Γκρέιπφρουτ

Πως Να Φτιάξεις Αιθέριο Έλαιο Γκρέιπφρουτ

502
0

Θα χρειαστείς:

• Φλούδες από γκρέιπφρουτ
• Τρίφτη
• Αμυγδαλέλαιο
• Μικρό κατσαρολάκι
• Γάζα (ή τουλπάνι ή φίλτρα καφέ)
• Μπουκάλι με πώμα

1. Αν δεν χρησιμοποιείς βιολογικά γκρέιπφρουτ, ξέπλυνέ τα πολύ καλά πριν τα ξεφλουδίσεις.

2. Ξεφλούδισε τα γκρείπφρουτ. Προσπάθησε να κρατήσεις όσο περισσότερη καθαρή φλούδα μπορείς, αποφεύγοντας το λευκό κομμάτι της σάρκας του φρούτου. Αν θες, μπορείς να περάσεις τις φλούδες από χοντρό τρίφτη.

3. Αποξήρανε τις φλούδες απ΄ τα γκρέιπφρουτ, τοποθετώντας τες πάνω σ΄ ένα πιατάκι, σε ζεστό χώρο με καλή κυκλοφορία του αέρα, για να «στεγνώσουν». Όσο μικρότερα κομμένες είναι οι φλούδες, τόσο πιο γρήγορα θα αποξηρανθούν. Συνήθως, χρειάζονται περίπου 2 μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρόνος που ποικίλει ανάλογα με την υγρασία του χώρου.

4. Βάλε τις αποξηραμένες, πλέον, φλούδες σε ένα κατσαρολάκι και κάλυψέ τες με αμυγδαλέλαιο. Σκέπασε το κατσαρολάκι και άφησέ το σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 8 ώρες.

5. Αν δεν θες να αφήσεις την κουζίνα να δουλεύει για τόσο πολύ, βάλε εναλλακτικά τις αποξηραμένες φλούδες σου σε ένα βάζο και κάλυψέ τες αμυγδαλέλαιο. Κλείσε το βάζο και άφησέ το σε φωτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Κούνα το βάζο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

6. Μόλις ολοκληρώσεις όποια διαδικασία επιλέξεις (αν επιλέξεις την κατσαρόλα, άφησε το μείγμα να κρυώσει με κλειστό το καπάκι), φίλτραρε το μείγμα σου στο μπουκάλι που θες, χρησιμοποιώντας τη γάζα (ή ένα φίλτρο καφέ ή το τουλπάνι ή τη μουσελίνα). Σφράγισε καλά το μπουκάλι και διατήρησέ το σε σκοτεινό δροσερό μέρος.

Προσοχή: Το μείγμα δεν φυλάσσεται στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΠως Να Φτιάξεις Λαμπερό LipBalm Φράουλα
Επόμενο άρθροΠως να φτιάξεις φυσική μάσκαρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here