Αρχική Όλα τα άρθρα Shilajit, ο κατακτητής των βράχων.

Shilajit, ο κατακτητής των βράχων.

435
0

Το Shilajit είναι η πιο δυνατή θεραπευτική ουσία που χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα και σε άλλα παραδοσιακά συστήματα θεραπείας. Αρχαία ιερά σανσκριτικά κείμενα, ηλικίας άνω των 3.000 ετών, κάνουν αναφορά σε μια μυστηριώδη ουσία που ονομάζεται Shilajit, την οποία περιγράφουν ως «κατακτητή των βουνών και καταστροφέα της αδυναμίας.”

Το Shilajit (asphaltum punjabianum) ενδείκνυται ως πανάκεια για τη θεραπεία του σώματοςκαι την πλήρη αναζωογόνηση, και έχει γίνει γνωστό για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές,αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές του ιδιότητες. Τι κάνει όμως το Shilajit τόσο μοναδικό?Είναι τα αξεπέραστα σε περιεκτικότητα θρεπτικά συστατικά του, που μεταξύ άλλων,περιλαμβάνουν επίσης πολύ σπάνια στοιχεία όπως το φουλβικό οξύ, το χουμικό οξύ, το ιππουρικό οξύ και τις βενζοφλαβόνες.

Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σε χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής ωςτονωτικό του σώματος για την αποκατάσταση των μυών και την επούλωση των ιστών, τηνεξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, την προστασία των νεύρων, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αύξηση των αθλητικών αποδόσεων. Το φουλβικό οξύ που περιέχει αυξάνει σημαντικά την δραστηριότητα της δισμουτάσης του υπεροξειδίου (SOD) στο σώμα, που είναι μία από τις πιο δυνατές ουσίες κατά των ελευθέρων ριζών!

Τα κείμενα απαριθμούν τα ισχυρά σωματικά και πνευματικά οφέλη για την υγεία και τις θετικές αλλαγές που το Shilajit έφερε στη ζωή εκείνων που το χρησιμοποιούσαν. Η ιερή αυτή ουσία συνταγογραφείτο για χιλιάδες χρόνια για πολλά διαφορετικά προβλήματα υγείας και έγινε το ισχυρότερο εργαλείο στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Shilajit μπορεί να ήταν το ανεκτίμητο ελιξίριο και πολύτιμο μυστικό των Αλχημιστών της Ανατολής..

Η εκ νέου ανακάλυψη της δύναμης του Shilajit λέγεται ότι έγινε από χωρικούς των Ιμαλαΐων που άρχισαν να παρατηρούν ότι οι μεγάλοι άσπροι πίθηκοι το κατανάλωναν από τα βράχια των βουνών. Η χρήση της παράξενης αυτής ουσίας έδωσε στους χωρικούς περισσότερη ενέργεια, τους ανακούφισε από πεπτικά προβλήματα, αύξησε την σεξουαλική τους επιθυμία, βελτίωσε την μνήμη και την γνωστική λειτουργία τους, βοήθησε στον διαβήτη, μείωσε τις αλλεργίες και έφερε βελτίωση στην ποιότητα και την διάρκεια της ζωής τους και φάνηκε να θεραπεύει κάθε αδυναμία και ασθένεια. Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες, την τόνωση των νεφρών, του συκωτιού, του ενδοκρινικού και αναπαραγωγικού συστήματος.

Θεωρήθηκε το ελιξίριο της αθανασίας, η μυστική ουσία που χρησιμοποιείται από τους αλχημιστές για να τελειοποιήσει τόσο το σώμα όσο και τις ικανότητες του μυαλού.

Πάνω από εξήντα χρόνια κλινικών ερευνών έδειξαν ότι το Shilajit έχει εξαιρετικά θετικέςεπιδράσεις στον άνθρωπο. Αυξάνει την μακροζωία, βελτιώνει την μνήμη και τις εγκεφαλικές λειτουργίες, μειώνει τις αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα, μειώνει το στρες καιανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα. Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, και εξαλείφειτις ελεύθερες ρίζες. Η έρευνα αποδεικνύει ότι το Shilajit αυξάνει την δύναμη και την αντοχή,την ανοσία σε ιούς, ιώσεις και βακτήρια.

Επίσης διαλύει παλιές ασβεστώσεις στο σώμα, στις αρθρώσεις, στις αρτηρίες και στους μυς, βοηθώντας μας να γίνουμε πιο νεανικοί, εύκαμπτοι και ευλύγιστοι!

Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολόγια του για ενήλικες είναι 500 mg με 1 γραμμάριο. Λόγω της συμπυκνωμένης φύσης του σε σίδηρο, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία είναι εξαιρετικά κατάλληλο για όσους έχουν χαμηλό αιματοκρίτη ή έλλειψη σιδήρου. Καλό είναι ωστόσο να μην λαμβάνεται ταυτόχρονα με άλλα σκευάσματα παρόμοιων συστατικών, κυρίως συμπληρωμάτων σιδήρου.

Προηγούμενο άρθροΓνωρίστε το Chança Piedra.
Επόμενο άρθροΑσβαγκάντα, Το δώρο της Φύσης για την σεξουαλική ενέργεια και τις ορμόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here