Αρχική Όλα τα άρθρα Συνταγή : Σούπα minestrone!

Συνταγή : Σούπα minestrone!

145
0


Η συνταγή που ακολουθεί είναι ενδεικτική. 

Μπορείτε να μειώσετε, να προσθέσετε ή να αυξήσετε όποιο υλικό επιθυμείτε.

Το πόσο πηχτή ή αραιή θα τη γευτείτε, είναι επίσης στο χέρι σας… το μυστικό είναι στο «soffrito» ή στο τσιγάρισμα, που θέλει υπομονή για να μην καούν τα υλικά, αλλά να μαραθούν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους .

3 μέτρια κρεμμύδια

4 κλωνάρια σέλινο

2 μεγάλα καρότα

½ πιπεριά

2 κολοκυθάκια

2 πατάτες

1 φλιτζ αρακά καταψυγμένο

1 φλιτζ καταψυγμένα πράσινα φασόλια

1 πράσο

5 σκελίδες σκόρδο

1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουτάλα σούπας πελτέ

Πάπρικα, πιπέρια, αλάτι, φύλλο βάγιας, ρίγανη ή βασιλικό

Ζωμός βιολογικός (ή σπιτικός)

Παρμεζάνα

Λάδι

Καλό κρασί

1/2 φλυτζ μακαρονάκι ψιλοκομμένο ή κριθαράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
-όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε (εκτός από τον αρακά) πρέπει να τα ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια-φέτες ή κύβους – αυτό είναι και το πιο χρονοβόρο κομμάτι της συνταγής

-ρίχνουμε το λάδι σε βαθειά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε πρώτα τα φρέσκα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να μαραθούν (10 λεπτά περίπου) ανακατεύοντας συνέχεια

-ρίχνουμε τα κατεψυγμένα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν και αυτά

-προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε

-σβήνουμε με ένα σφηνάκι κρασιού και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ζωμό

-ρίχνουμε νερό να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί

-ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη

-αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο πέστο βασιλικού, χωριάτικο ψωμί και καλό κρασί

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

-ψιλοκόβουμε 200 – 250 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά

-μπρόκολο, σπανάκι, σέσκουλα, σελινόριζα, κολοκυθάκια, σπαράγγια, μαραθόριζα, κουνουπίδι είναι μόνο μερικά υλικά που μπορείτε να προσθέσετε

-το μυστικό στην minestrone είναι να ρίξετε την «κόρα» ή το σκληρό κομμάτι της παρμεζάνας στο βράσιμο. Αυτό μετά το αφαιρείτε, πριν το σερβίρετε

-μερικοί, στύβουν και λίγο λεμόνι στο πιάτο τους…
ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΖυμώνοντας με τα αρώματα της φύσης Χειμωνιάτικο ψωμί με μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΠως να φύτεψε ξερό κρεμμύδι στο σπίτι (βιντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here