Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα μήλου

Σούπα μήλου

327
0

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή φυτικό λάδι

5 φλιτζάνια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

4 φλιτζάνια μήλα Granny Smith κομμένα σε κύβους (καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα)

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό

3 φλιτζάνια μηλίτη ή χυμό μήλου

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,

3 έως 4 κοτσάνια μαϊντανού,

2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

2- 3 γαρίφαλα κλεισμένο σε μπάλα τσαγιού ή δεμένο σε πουγκί από τούλι

Αλάτι Φρεσκοτριμμένο

λευκό πιπέρι

8 λεπτές φέτες κόκκινο μήλο

Εκτέλεση

-Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σούπας σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 5 έως 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα

.-Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να λιάνουμε τυχόν σβώλους.

Προσθέτουμε τον μηλίτη ή τον χυμό και το φακελάκι με τα μυρωδικά.

Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε τη σούπα περιστασιακά και ξαφρίζουμε την επιφάνεια όταν χρειάζεται.

Πετάμε το φακελάκι και στραγγίζουμε τη σούπα από ένα λεπτό σουρωτήρι, κρατώντας το υγρό. Πολτοποιούμε τα στερεά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα της σούπας.

Προσθέτουμε αρκετό από το υγρό που κρατήσαμε για να αποκτήσουμε μια υφή που επιθυμούμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά αφήνοντας να πάρει μια βράση.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Σερβίρετε σε ζεστά μπολ, γαρνίροντας με φέτες κόκκινου μήλου.

<<Αυτή η συνταγή προέρχεται από το Culinary Institute of America ’s The New Book of Soups ( 2009, Lebhar-Freidman Books)>> .

Προηγούμενο άρθροΚαι Μυρσίνη εσύ Δοξαστική. ΜΥΡΤΙΑ – ΜΥΡΣΙΝΗ – MYRTUS COMMUNIS
Επόμενο άρθροΑρχαίο σπιτικό σιρόπι που αφαιρεί το φλέγμα από τους πνεύμονες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here