Αρχική Όλα τα άρθρα Σπαγγετίνια με κολοκυθοκορφάδες

Σπαγγετίνια με κολοκυθοκορφάδες

5
0

Ένα πρώτο πιάτο που θα ρυθμίσει το σάκχαρο

Υλικά για τέσσερα άτομα  
400 γραμ. σπαγγετίνια
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
12 μεγάλες κολοκυθοκορφάδες 
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια 
1 κουταλάκι τριμμένο μαϊντανό 
1 φακελάκι ζαφορά 
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 
50 γραμ. τρίμμα ψωμιού για παναρισμένα 
Ρίγανη αλάτι πιπέρι 


Εκτέλεση 
1. Τρίβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά. 
2. Κόβουμε  τις κολοκυθοκορφάδες σε φέτες τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε 2 λεπτά να πάρουν γεύση. Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών μαζί με τη ζαφορά για να αρωματιστεί. Αλατίζουμε και αφήνουμε αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά το πολύ.
3. Στο μεταξύ φρυγανίζουμε το τρίμμα του  ψωμιού στον φούρνο, ανακατεύοντάς το με αλάτι, ρίγανη, μαϊντανό και λίγο πιπέρι τριμμένο εκείνη τη στιγμή.
4. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ τέντε, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε  στην στην κατσαρόλα με τις μαγειρεμένες κολοκυθοκορφάδες, προσθέτουμε το φρυγανισμένο τρίμμα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here