Αρχική Όλα τα άρθρα Σπιτικό λικέρ ροδιού-Η συνταγή της γιαγιάς Μαρίτσας

Σπιτικό λικέρ ροδιού-Η συνταγή της γιαγιάς Μαρίτσας

43
0
Ε εντάξει αφού την έκανα την σκανταλιά κι έκλεψα τα ρόδια ας φτιάξω και το κατιτίς μου για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα…
Να σας τρατάρω κι ένα λικεράκι
 

τα βασικά
 

~1 κιλό ρόδια καθαρισμένα (αν δεν έχετε από τη ροδιά της κυρα-Λένης αγοράστε)
~ζάχαρη
~2 σφηνάκια οινόπνευμα για λικέρ
~βότκα 

αρωματίστε
 

1 ξυλάκι κανέλας
3 αστεροειδείς
5-6 καρφιά γαρίφαλο
Σε
ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζουμε το ρόδι με τη ζάχαρη σε στρώσεις. Η
ζάχαρη είναι θέμα γεύσης, απλά φροντίστε να έχετε καλύψει τους καρπούς.
Προσθέτουμε
το οινόπνευμα και τα αρωματικά μας. Αφήνουμε το βάζο σε μέρος που το
βλέπει ο ήλιος για 2 μήνες. Στο τέλος θα έχουμε ένα πηχτό σιροπάκι που
θα το σουρώσουμε και θα το στύψουμε καλά. Θα αφαιρέσουμε τα αρωματικά
και θα προσθέσουμε την βότκα. Όσο περισσότερη βότκα τόσο δυνατότερο το
λικέρ.
Βάζουμε το λικεράκι σε κρυστάλλινο μπουκάλι από την προίκα της γιαγιάς και καμαρώνουμε.
Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here