Αρχική ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ OMOIOΠΑΘΗΤΙΚΗ

382
0

 

Στην Ομοιοπαθητική Θεραπευτική τέχνη ή επιστήμη για τους περισσότερους, σκοπός είναι να αντλήσουμε από την συνέντευξη με τον ασθενή, ένα πλήρες ιστορικό των συμπτωμάτων του σε νοητικό, ψυχικό και στο σωματικό του πεδίο. 

Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει ο Θεραπευτής να μπορεί να εξακριβώσει το βαθύτερο αίτιο και την προδρομική διαδρομή του νοσήματος για να γνωρίζει ιεραρχικά τον τρόπο εκδήλωσης της νόσου, αλλά και τον τρόπο βελτίωσης της υγείας σύμφωνα με την κλινική εικόνα του ασθενούς. 

Συχνά κάποιες παθήσεις ακολουθούνται από ορατά συμπτώματα εκδήλωσης στο σωματικό πεδίο, επί παραδείγματι να αναφέρουμε το έκζεμα ή την δερματίτιδα ή ακόμα και την ψωρίαση, τι συμβαίνει όταν το σώμα εκδηλώνει σύμπτωμα; 

Μια εσωτερική προσπάθεια του οργανισμού προσπαθεί να εξωτερικευθεί στο δέρμα για να μας δείξει ένα νόσημα, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι υπάρχει ένα βαθύτερο αίτιο, ας πάρουμε για παράδειγμα την ψωρίαση:

 Μπορεί η χρόνια ψωρίαση, είτε από τα κατασταλτικά χρόνια φάρμακα να δείξει μονιμότητα, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα μιας ψυχικής καταπίεσης σε κάποια γεγονότα. Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι η λήψη του διατροφικού συμπληρώματος Γαϊδουράγκαθου εκ παραλλήλου με την λήψη Ομοιοπαθητικού φαρμάκου, μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης σχεδόν στο μισό στην συγκεκριμένη πάθηση. 

Το ίδιο συμβαίνει και στην υπερπλασία του προστάτη συγχρόνως με το φάρμακο η λήψη του διατροφικού συμπληρώματος του ροδιού, μειώνει αισθητά τον χρόνο αποκατάστασης. 

Με το Ω3 βλέπουμε αισθητή διαφορά στην χοληστερίνη αλλά και στην διάθεση του ασθενούς. 

Με το Q10 βελτιώνονται πολύ γρήγορα οι αρρυθμίες. 

Μπορώ να σας μιλάω ώρες για την ωφέλεια των διατροφικών συμπληρωμάτων, είτε υπάρχει κάποιο νόσημα και επικουρικά να γίνεται η λήψη διατροφικού ή και στον υγιή οργανισμό το πόσο βοηθά. 

 Μα γιατί φθάσαμε στο σημείο να λέμε ότι τα συμπληρώματα είναι αναγκαία για τον άνθρωπο; 

Μα αγαπητοί μου φίλοι, τα πάντα έχουν αλλάξει, δηλαδή τι;

 o τρόπος ζωής, τα οικονομικά άγχη, το στρες, το περιβάλλον, τα φυτοφάρμακα, οι τροφές, το νερό με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας είναι μόνιμα σε έλλειψη αναγκαίων ουσιών με συχνά να εξασθενεί και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σύντομα και να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια και πλέον από τις τροφές να μην μπορεί να ισορροπήσει λόγω της βιομηχανοποίησης αυτών.

 Από την βιομηχανοποίηση αυτή, έχουμε παρατηρήσει αύξηση του ζάχαρου σε διάφορες ηλικίες, παχυσαρκία, πίεση, χοληστερίνη, άγχος, κατάθλιψη, αρρυθμίες, έλκη πεπτικού, φουσκώματα, πρηξίματα, ουρικό οξύ, δερματικές παθήσεις, αρθροπάθειες και ένα σωρό ακόμα παθήσεις ή αν θέλετε προβλήματα.

 Ο υγιής άνθρωπος που νιώθει υποτονικά προσπαθεί ματαίως να συντηρηθεί συχνά από χημικές βιταμίνες, μα είναι λύση αυτό; 

Μήπως σταδιακά οδεύουμε στην χημική φαρμακολογία πιο σύντομα, μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε αυτό που νομίζουμε διατροφικά σωστό; 

 Προσωπικά εμπιστεύομαι συμπληρώματα που ενισχύουν την διατροφή μου, προσέχω όμως να μην έχουν χημικά συντηρητικά και διαβάζω για να ξέρω ότι ταιριάζουν σε αυτά που νοιώθω ως θέμα έλλειψης ή ως θέμα που αφορά την υγεία μου. 

Και επειδή ο καθένας μας είναι αρχιτέκτων της ζωής του, καλή σας απόφαση !!! 

 Αφού κάνετε την έρευνά σας σας προτείνω να δείτε και αυτό 
 Κος Θ. Παπαδόπουλος, Ομοιοπαθητικός 
 Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Προηγούμενο άρθροΓιατροσόφια από το Άγιο Όρος
Επόμενο άρθροΤι είναι τα Parabens

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here