Home Όλα τα άρθρα Συνταγή: CARROT CAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΑΝΑΝΑ

Συνταγή: CARROT CAKE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΑΝΑΝΑ

5
0


ΥΛΙΚΑ
 

 2 φλιτζ αλεύρι
1 κουτ σούπας γεμάτη baking powder
2 κουτ τσαγιού κανέλα σκόνη
2 κουτ τσαγιού σόδα
1 κουτ τσαγιού corn-flour
1 κουτ τσαγιού αλάτι
1 1/2 ζάχαρη
4 μεγάλα η 6 μέτρια αυγά
3/4 φλιτζ χυμό ανανά/πορτοκάλι**
1/2 φλιτζ γιαούρτι η ξινόγαλο***
1/2 φλιτζ ηλιέλαιο
2 φλιτζ καρότα τριμμένα
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζ ανανά κονσέρβας κομμένο σε μικρά κομμάτια καλά σφραγισμένο
1/2 φλιτζ σταφίδες
1/2 φλιτζ macadamia χοντροκομμένα
 

 EKΤΕΛΕΣΗ

-προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
-βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα / ταψί μας
-ανακατεύουμε τα πρώτα 6 υλικά μας σε ένα μπολ
-σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, αυγά, 1/2 φλιτζ χυμό, γιαούρτι, και το ηλιέλαιο να αφρατέψουν 

-προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν
-τέλος ανακατεύουμε τα καρότα, τον ανανά, τη σταφίδα και τους ξηρούς καρπούς με το χέρι με απαλές κινήσεις
-μεταφέρουμε το μίγμα μας στη φόρμα / ταψί και ψήνουμε περίπου 50-60 λεπτά η έως ότου βάλετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει καθαρό
-αφήνουμε να Κρυώσει και σερβίρουμε σκέτο, ραντισμένο με ζάχαρη άχνη ή με cream cheese icing που είναι το ιδανικό πάντρεμά του

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ cream cheese

YΛΙΚΑ

1 1/2 πακέτο τυρί κρέμα Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζ (125 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζ ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζ χυμό ανανά/πορτοκάλι**
ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– χτυπάμε το τυρί μαζί με το βούτυρο και το χυμό μέχρι να μαλακώσουν
– προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακατεμένα μέχρι να αφρατέψουν
-Αλείφουμε την επιφάνεια του carrot cake και τοποθετούμε στο ψυγείο
-σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου

——————————————————
 
 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 

 **θα χρησιμοποιήσετε το σιρόπι που περισσέψει από τον ανανά και θα συμπληρώσετε με χυμό πορτοκαλιού ώστε να έχετε ένα μίγμα από τα δυο

***εαν δεν έχουμε ξινόγαλο, χρησιμοποιούμε την ίδια ποσότητα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ανακατεμένο με ένα κουτάλι χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να σταθεί δέκα λεπτά και το χρησιμοποιούμε

-εάν χρησιμοποιήσετε βαθιά φόρμα για κέικ, ο χρόνος ψησίματος θα αυξηθεί

-μπορείτε να αντικαταστήσετε τα macadamia με καρύδια, φουντούκια, πέκανς, αμύγδαλα κτλ.

-μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με cranberries

-η τριμμένη αποξηραμένη καρύδα ταιριάζει, δίνοντας νότα εξωτική. 

Ρίξετε 1/2 φλιτζανιού στο μίγμα του κέικ ή πασπαλισμένη στην επιφάνεια του πάνω από το cream cheese icing

-μπορούμε να αντί καταστήσουμε ένα μέρος της κανέλας με γαρύφαλλο τριμμένο, η ginger σε σκόνη ή εσάνς βανίλιας

-μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι κονιάκ στο μίγμα του κέικ

-μπορούμε να γλασάρουμε με μαρμελάδα πορτοκαλί αλείφοντας την επιφάνεια του κέικ μόλις βγει από τον φούρνο ώστε να διεισδύσει και να απορροφηθεί από το ζεστό γλυκό.

 Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε περίπου ένα φλιτζάνι μαρμελάδα.

-ταιριάζει ΚΑΙ η Μερέντα… την αλείφουμε αφού κρυώσει το κέικ.

-μπορείτε να το φτιάξετε σε δυο ή τρεις στρογγυλές φόρμες. 

Διευκολύνοντας έτσι να φτιάξετε τούρτα με γλάσο ενδιάμεσα.
ΠΗΓΗ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here