Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή για μαρμελάδα φραγκόσυκο!

Συνταγή για μαρμελάδα φραγκόσυκο!

280
0

Γράφει και παρασκευάζει η ΗΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΙΑ

Απο ένα ιδιαίτερο φρούτο που μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη, φτιάχνουμε μια υπέροχη μαρμελαδα. 

Υλικά :

φραγκόσυκα (περίπου ένα κουβά)

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ή 3/4 του ποτηριού μέλι.

1 στικ κανέλα

2 βανίλιες

χυμό απο ένα λεμόνι

Κόβουμε τα φραγκόσυκα, δεν χρησιμοποιώ κάτι το ιδιαίτερο για να τα κόψω, συνήθως κάποιο ποτηράκι μιας χρήσης πλαστικό ή χάρτινο, ότι έχω .

Αφού τα μαζέψω μέσα σε κάποιο κουβά η τσάντα , τους ρίχνω νερό και τα κουνάω. Με αυτό τον τρόπο μαλακώνουν τα αγκαθάκια και με το κούνημα χτυπιούνται μεταξύ τους και φεύγουν. Mετά μπορούμε να τα πιάσουμε με γυμνά χέρια.

Εάν βιάζομαι όμως προσπερνάω αυτό το στάδιο και πάω απευθείας στο καθάρισμα, με τον εξής τρόπο.

Τελειώνουμε το καθάρισμα και αρχίζουμε να τα λιώνουμε με το χέρι  ή γενικότερα με ότι μας βολεύει ,μέσα σε ένα σουρωτήρι που το έχουμε τοποθετήσει πρώτα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα που θα την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την μαρμελάδα μας (δεν υπάρχει λόγος να λερώνουμε πολλά σκεύη). Έτσι αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φραγκόσυκά μας.

Τα κουκούτσια εννοείται πως δεν τα πετάμε , τα αποξηραίνουμε στον ήλιο, τα βάζουμε σε ενα βάζο και τα χρησιμοποιούμε για τσάι ,τον Χειμώνα.

Παίρνουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια φωτιά. Όσον αφορά τη ζάχαρη εγώ πρίν την βάλω δοκιμάζω πρώτα , να δω πόσο γλυκό είναι το φρούτο απο μόνο του και πράττω αναλόγως . Τα συγκεκριμένα ήταν σχετικά γλυκά απο μόνα τους και έριξα μόνο ένα ποτήρι του νερού ζάχαρη. Επιπλέον έβαλα και ένα στικ κανέλα. 

Όταν θα αρχίζει να βράζει ,θα πρέπει να το ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να μην μας κολλήσει. Θα αρχίσει να βγάζει αφρούς τους οποίους τους αφαιρούμε.

Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη .όταν δούμε πως έχει πιεί όλα τα υγρά της . Ο χρόνος είναι ενδεικτικός ανάλογα με την ένταση που έχει η κουζίνας μας και την ποσότητα φραγκόσυκου που χρησιμοποιήσαμε. Εμένα μου πείρε γύρω στα 50 λεπτα΄.

Στο τελευταίο 10 λεπτο πριν κλείσω την κουζίνα έριξα τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού. 

Όπως ήταν καυτό έριξα την μαρμελάδα μου σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία τα έκλεισα πολύ καλά με το καπάκι τους και τα γύρισα ανάποδα, να σφραγίσουν.

Σε όποιον/οια δοκιμάσει την παρασκευή,

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ηλιάνα

Προηγούμενο άρθροΒιταμίνη C: Ανακόπτει την εξέλιξη του καταρράκτη
Επόμενο άρθροΗ κατάθλιψη συνδέεται με το Αλτσχάιμερ. Φυσική αντιμετώπιση!