
ΥΛΙΚΑ
115 γρ βούτυρο (1/2 φλιτζ)
125 γρ ζάχαρη ξανθιά (2/3 φλυτζ)
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουτ γλυκού εσάνς βανίλια
95 γρ αλεύρι (3/4 φλιτζ)
1/2 κουτ γλυκού baking powder
1/2 κουτ γλυκού κανέλλα
1/4 κουτ γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζ Quaker-oats (Κουάκερ) – (120 γρ)
3/4 φλιτζ σταφίδες (η αποξηραμένα cranberries, blueberries) – (120 γρ)
1/2 φλιτζ ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή pecan – (70 γρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-χτυπάμε μαζί στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν
-σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την κανέλλα, και το baking powder
-τα προσθέτουμε στα υλικά του μίξερ και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν
-ρίχνουμε τα καρύδια, σταφίδες και Κουάκερ και ανακατεύουμε απαλά
-στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και χρησιμοποιώντας κουτάλι παγωτού (scoop) αραδιάζουμε 12 περίπου μπάλες με απόσταση ανάμεσά τους
-σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε μαζί με το ταψί στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ (εάν είστε ανυπόμονοι, μπορείτε να τα ψήσετε κατ’ ευθείαν, αλλά θα έχετε ένα πιο “χαμηλό” μπισκότο)
-προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο κελσίου και ψήνουμε τα cookies 10 – 12 λεπτά ή όταν είναι μαλακά στο κέντρο αλλά ξεροκαμένα στα άκρα
-τα αφήνουμε να σταθούν 5 – 10 λεπτά στο ταψί πριν τα τοποθετήσουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ – μπορείτε να ψιλοκόψετε αποξηραμένο δαμάσκηνο αντί για σταφίδες ή να χρησιμοποιήσετε φιστίκι Αιγίνης ή αράπικο αντί για καρύδια
ΠΗΓΗ