
Θα βρείτε ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της “Πάστα Φλώρας” στην πιο κάτω συνταγή.
Η ζύμη μπαίνει στην κατάψυξη και τρίβεται στον τρίφτη σαν τυρί. Είναι ένα γλυκό εύκολο που σας δίνει την ευκαιρία να καταναλώσετε τις μαρμέλαδες που έχετε.
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ
1/8 κουτ. γλ. αλάτι ψηλό
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
3/4 φλυτζ. μαρμέλαδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε στην άκρη
-σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο για δυο λεπτά να αφρατέψει
-προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά 4 λεπτά
-σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (χρησιμοποιούμε λίγο ακόμη αλεύρι, αν χρειαστεί)
-πλάθουμε σε 4 μπάλες και τις τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη 1-3 ώρες
-τρίβουμε τις δυο μπάλες κατευθείαν σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες χρησιμοποιώντας την πλευρά του τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες
-περιχύνουμε τη μαρμέλαδα από πάνω προσεκτικά και τρίβουμε της δυο τελευταίες μπάλες ζύμης από πάνω
-ψήνουμε 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
– αρωματίζουμε το ζυμάρι με ένα από τα ακόλουθα όταν προσθέσουμε τη ζάχαρη, εάν επιθυμούμε,
1/4 κ. γλ. κανέλλα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 κ. γλ. ανθόνερο
1 κ. γλ. ρούμι
ΠΗΓΗ