Αρχική Όλα τα άρθρα Συνταγή: Πάστα φλώρα τριφτή

Συνταγή: Πάστα φλώρα τριφτή

50
0

Θα βρείτε ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της “Πάστα Φλώρας” στην πιο κάτω συνταγή.

Η ζύμη μπαίνει στην κατάψυξη και τρίβεται στον τρίφτη σαν τυρί. Είναι ένα γλυκό εύκολο που σας δίνει την ευκαιρία να καταναλώσετε τις μαρμέλαδες που έχετε.

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ

1/8 κουτ. γλ. αλάτι ψηλό

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλυτζ. ζάχαρη

2 κρόκους αυγού

3/4 φλυτζ. μαρμέλαδα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε στην άκρη

-σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο για δυο λεπτά να αφρατέψει

-προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά 4 λεπτά

-σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (χρησιμοποιούμε λίγο ακόμη αλεύρι, αν χρειαστεί)

-πλάθουμε σε 4 μπάλες και τις τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη 1-3 ώρες

-τρίβουμε τις δυο μπάλες κατευθείαν σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες χρησιμοποιώντας την πλευρά του τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες

-περιχύνουμε τη μαρμέλαδα από πάνω προσεκτικά και τρίβουμε της δυο τελευταίες μπάλες ζύμης από πάνω

-ψήνουμε 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

– αρωματίζουμε το ζυμάρι με ένα από τα ακόλουθα όταν προσθέσουμε τη ζάχαρη, εάν επιθυμούμε,

1/4 κ. γλ. κανέλλα

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1/2 κ. γλ. ανθόνερο

1 κ. γλ. ρούμι
 ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here