Αρχική Όλα τα άρθρα Συνταγή τανωμένον σορβά

Συνταγή τανωμένον σορβά

84
0

Κείμενο-φωτογραφία Νεόφυτος Νικολαΐδης 

Ήρθε ο χειμώνας. 

Η γιαγιά η Δέσποινα πόντια μου ετοίμαζε συχνά πυκνά τανέα το έλεγε. Τα υλικά η μυρωδιά και η γεύση με ταξίδεψαν στα παιδικά μου χρόνια και η Τσαχουρα όπως ήταν το προσωνύμιό της ξάφνου εμφανίστηκε μπροστά μου με ένα βαθύ χαμόγελο αγάπης. 

Τανωμένον σορβά

 Εύπεπτο, πεντανόστιμο και γρήγορο φαγάκι για όλους. 

Για 4-5 μερίδες: 

2 φλ.τσ. πληγούρι 
σε 7 φλ.τσ. νερό που βράζει με αλατάκι και λίγο λάδι για να μη φουσκώνει, μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.

 Σε 2 κουπάκια γιαούρτι χτυπημένο προσθέτουμε λίγο λίγο πληγούρι βρασμένο και πίσω στη κατσαρόλα.
Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε καλά λίγο φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε τριμμένο ξερό δυόσμο και όλο στην κατσαρόλα.

 Αγαπημένο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here