
Κείμενο-φωτογραφία Νεόφυτος Νικολαΐδης
Ήρθε ο χειμώνας.
Η γιαγιά η Δέσποινα πόντια μου ετοίμαζε συχνά πυκνά τανέα το έλεγε. Τα υλικά η μυρωδιά και η γεύση με ταξίδεψαν στα παιδικά μου χρόνια και η Τσαχουρα όπως ήταν το προσωνύμιό της ξάφνου εμφανίστηκε μπροστά μου με ένα βαθύ χαμόγελο αγάπης.
Τανωμένον σορβά
Εύπεπτο, πεντανόστιμο και γρήγορο φαγάκι για όλους.
Για 4-5 μερίδες:
2 φλ.τσ. πληγούρι
σε 7 φλ.τσ. νερό που βράζει με αλατάκι και λίγο λάδι για να μη φουσκώνει, μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.
Σε 2 κουπάκια γιαούρτι χτυπημένο προσθέτουμε λίγο λίγο πληγούρι βρασμένο και πίσω στη κατσαρόλα.
Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε καλά λίγο φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε τριμμένο ξερό δυόσμο και όλο στην κατσαρόλα.
Αγαπημένο!