Αρχική Όλα τα άρθρα Τα φυτά της θετικής ενέργειας και της τύχης.

Τα φυτά της θετικής ενέργειας και της τύχης.

706
0

Τα φυτά έχουν συμπεριληφθεί εδώ και πολύ καιρό στην διακόσμηση των χώρων στο σπίτι, στο γραφείο, στις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων. Εκτός του ότι δίνουν ένα πολύ φρέσκο και φυσικό άγγιγμα σε αυτούς τους χώρους, θεωρείται επίσης ότι βελτιώνουν την ροή της θετικής ενέργειας χάρη στην ικανότητα τους να απομακρύνουν την αρνητική.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε αυτό το πεδίο, συγκεκριμένα φυτά προωθούν πολύ καλύτερα την θετική ενέργεια και μας δίνουν την αίσθηση της καθημερινής ευεξίας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα φυτά πρέπει να είναι ζωντανά, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα έχουμε σε γλάστρες και να τα φροντίζουμε ιδιαίτερα. Με βάση αυτό, παρακάτω ακολουθούν τα 10 καλύτερα φυτά που προσελκύουν θετική ενέργεια.

Κάκτος

Οι κάκτοι αποτελούν μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά στους χώρους του σπιτιού μας ή του γραφείου. Είναι ένα φυτό που απαιτεί ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί και λέγεται ότι έχει την ικανότητα να αποκρούει τον φθόνο, τους εισβολείς, τα κακόβουλα άτομα, τους υποκριτές και να απορροφά την αρνητική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τις οικιακές συσκευές.

Δυόσμος

Εκτός του ότι είναι ένα φυτό με πολλά οφέλη για την υγεία, ο δυόσμος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την προστασία από την μαγεία και τον φθόνο των άλλων. Ο δυόσμος είναι ένα καλό φυτό για την ευεξία σας και μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι όποιος έχει ένα φρέσκο φυτό δυόσμου προσελκύει την οικονομική ευημερία.

Μπαμπού

Το μπαμπού έχει γίνει της μόδας όσον αφορά στην διακόσμηση στο σπίτι δίνοντας μια εκλεπτυσμένη πινελιά στα σαλόνια μας. Παράλληλα όμως λέγεται ότι προσελκύει θετική ενέργεια. Λέγεται ότι το μπαμπού συνδέει την ανάπτυξη και το νερό, προσφέροντας αγνότητα, καθαρότητα και ζωή. Το να έχουμε αυτό το φυτό στο σπίτι μας θα μας φέρει μια αίσθηση άνεσης, ηρεμίας και θα διώξει μακριά τον φθόνο.

Γιασεμί

Το γιασεμί είναι γνωστό ως το φυτό των ζευγαριών, επειδή ωφελεί τις σχέσεις στον πνευματικό τομέα. Συνιστάται αυτό το φυτό να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα ή στους χώρους τους οποίους το ζευγάρι συνήθως περνάει χρόνο μαζί, διότι προσελκύει θετική ενέργεια, η οποία δυναμώνει την σχέση κι ενισχύει το ειδύλλιο.

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο είναι ένα φυτό με σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ήδη από την αρχαιότητα σε πολλούς πολιτισμούς. Σε πνευματικό επίπεδο, το φυτό αυτό είναι γνωστό για την προσέλκυση της ειλικρινούς αγάπης κι ευτυχίας. Εκτός από το να έχετε ένα φρέσκο δενδρολίβανο στο σπίτι, συνιστάται επίσης να τοποθετείτε μερικά κλαδάκια δενδρολίβανου σε πάνινα τσαντάκια και να τα βάζετε σε διάφορα μέρη του σπιτιού, ώστε να προσελκύουν την αφοσίωση εκείνων που είναι γύρω σας.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα φυτό με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες τις οποίες μπορούμε να επωφεληθούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το να έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας όχι μόνο εγγυάται μια καλή βοήθεια για την υγεία σας γενικά, αλλά προωθεί θετικούς παλμούς σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Λέγεται ότι η μέντα θα καταπολεμήσει την κακή αύρα και την αϋπνία. Επίσης μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία στο σπίτι σας.

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για να διώχνει την κακή αύρα από τον αέρα. Το φυτό αυτό θεωρείται εξαγνιστικό, καθώς καταπολεμά την αρνητική ενέργεια, εμποδίζει τους εφιάλτες και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Έχοντας ένα θυμάρι στο σπίτι σας, εξασφαλίζετε την προστασία του σπιτιού και των ενοίκων του.

Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα είναι γνωστά για την ομορφιά τους και την αίσθηση ευεξίας που φέρνουν στο σπίτι. Αυτό το φυτό ενισχύει την ευτυχία και την καλή διάθεση κι έτσι συνιστάται για τους χώρους όπου υπάρχει συνεχής ένταση ή διαφωνίες.Τα χρυσάνθεμα συνδέονται με μια ζωή χαλάρωσης.

Ευκάλυπτος

Αυτό το φυτό έχει την ιδιότητα να καταπολεμά και να αποκρούει την αρνητική αύρα του φθόνου, η οποία σχεδόν πάντα προέρχεται από φθονερά ή κακόβουλα άτομα. Συνιστάται για τις επιχειρήσεις ή τα γραφεία, εφόσον είναι ένα φυτό που προσελκύει την ευημερία. Είναι επίσης ιδανικό για καλύτερο ύπνο και για να απελευθερώνει τον χώρο από τις καταπιεστικές ενέργειες.

Αλόη

Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται σε τελετουργίες εναντίον της κακοτυχίας και όπως λέγεται αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα κατά της κακής αύρας. Είναι γνωστό για την προσέλκυση της ευημερίας και της θετικής ενέργειας οπουδήποτε κι αν τοποθετηθεί στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν η αλόη μεγαλώνει και είναι ζωτική, προσελκύει καλή τύχη. Εάν εξασθενίσει, σημαίνει ότι έχει απορροφήσει τις αρνητικές ενέργειες και μας έχει προστατεύσει.
πηγή 

Είναι δυνατόν τα φυτά επηρεάζουν την τύχη μας; Και όμως, συμφώνα με τις αρχές του φενγκ σούι, τα φύλλα, οι βλαστοί και τα άνθη «φιλτράρουν» την ενέργεια που «περνά» στο χώρο μας δημιουργώντας ή διαταράσσοντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κινέζικη θυμοσοφία το φενγκ σούι είναι ένα από τα τρία συστατικά της τύχης. Πρόκειται για την τύχη που προέρχεται από τη γη και αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για το «ευ ζην». Είναι επομένως φυσικό να εξετάζει τη σχέση του χώρου όπου ζούμε και αναπτυσσόμαστε σε σχέση με το περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν,Ορισμένα φυτά θεωρούνται τυχερά, γούρικα και σίγουρα έχετε ακούσει για κάποια από αυτά. Θεωρούνται μαγνήτες της καλής τύχης (της αγάπης, της υγείας, της ευτυχίας, της ευημερίας, του χρήματος κτλ.) και γενικά φιλτράρουν την αρνητική ενέργεια.

1) Παχίρα

Λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη και πλούτο στον ιδιοκτήτη του. Είναι ένα όμορφο φυτό με πλεγμένο κορμό.Πολλοί οπαδοί του feng shui θεωρούν ότι αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα ισορροπημένο δωμάτιο. Το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του feng shui, το ξύλο, το νερό,τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

 

2) Kρασούλα

Ισχυρό «όπλο» για την ενεργοποίηση του καλού φενγκ σούι θεωρείται η κράσουλα. Είναι πράσινη όλο το χρόνο. Φέρνει μεγάλη τύχη στα οικονομικά.

Τοποθετήστε την κοντά στην είσοδο του σπιτιού.

 

3) Lucky Bamboo

Προσελκύουν γενικά την υγεία, την ευτυχία, την αγάπη και την αφθονία. Τα στελέχη συνήθως δίνονται σε δεσμίδες διαφόρων αριθμών, όπου και καθορίζουν το είδος της ενέργειας που επιθυμούμε.

2 κλωνάρια εκφράζουν την αγάπη

3 φέρνουν μαζί την ευτυχία

5 ή 7 προσελκύουν την υγεία

6 ή 8 προσελκύουν τον πλούτο και την αφθονία

9 γενικά καλή τύχη

10 εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση

21 υγεία και μεγάλος πλούτος

 

4) Ροδιά

Ο καρπός της, το ρόδι, συμβολίζει την καλή τύχη, την αφθονία και τη γονιμότητα. Εξάλλου συνηθίζουμε την πρωτοχρονιά να σπάμε ένα ρόδι στην είσοδο του σπιτιού μας για καλή τύχη, προσδοκώντας για ένα νέο και τυχερό ξεκίνημα της νέας χρονιάς.


 

5) Μπονσάι

Αξιολάτρευτα και πολυαγαπημένα σε όλους, αυτά τα μικρά και μεγάλα δεντράκια είναι τα πιο δημοφιλές στο feng shui , δεδομένου ότι δημιουργούν θετική ενέργεια.


 

6)Παιωνία

Τα άνθη του καλού Η παιωνία αποτελεί σύμβολο της αγάπης και αντιπρόσωπο του θηλυκού στοιχείου. Πιστεύεται ότι αν φυτευτεί στη νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού, φέρνει τύχη στον ερωτικό τομέα.


Προηγούμενο άρθροΤα ιαματικά βοτανικά κρασιά των Ελλήνων.
Επόμενο άρθροΦτιάξτε κρητική σαρικόπιτα με μέλι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here