Αρχική ΕΛΑΙΑ Τα πάντα για το έλαιο κάνναβης

Τα πάντα για το έλαιο κάνναβης

85
0

Αποτελεί ίσως την κορυφή στο φυτικό βασίλειο σε ότι αφορά την
περιεκτικότητα του σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Είναι υπέρ πλούσια
πηγή σε αντιοξειδωτικά, καροτένιο, αμινοξέα και πρωτεϊνες, λιπαρά οξέα
Ωμέγα 3, 6 αλλά και 9, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο,
ποτάσσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο καθώς και βιταμίνες A, B1, B2,
B3, B6, C, D, και E. Επίσης περιέχει γάμμα λινολεϊκά οξύ ένα εξαιρετικά
απαραίτητο στοιχείο για την σε βάθος αναζωογόνηση των κυττάρων, μια
διαδικασία που καθυστερεί σημαντικά τα σημάδια του γήρατος. Το πράσινο
χρώμα του ελαίου οφείλεται στο υψηλό ποσοστό χλωροφύλλης που περιέχεται
στον σπόρο του φυτού.


   Το έλαιο της ινδικής κάνναβης είναι από τα πιο πλήρη φυτικά έλαια σε
αναλογία βιταμινών και απαραιτήτων θρεπτικών στοιχείων, που μπορεί
κανείς να βρει στην Φύση. Με τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε λιπαρά
οξέα αποτελεί έναν εξαιρετικά δυνατό σύμμαχο στην υπηρεσία της ομορφιάς.
Απορροφάται γρήγορα και εύκολα από το δέρμα, ενυδατώνει άμεσα σε βάθος,
σαν φυσικό αντιοξειδωτικό δρα κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών,
με ισχυρή αντιφλεγμονώδη ιδιότητα βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και
διατηρεί το δέρμα χωρίς ερεθισμούς απαλό και μεταξένιο στην αίσθηση.
Επίσης είναι θαυμάσιο για τα μαλλιά. Θρέφει, δίνει λάμψη στα άτονα,
θαμπά μαλλιά, δρα κατά της πιτυρίδας, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος
στα λιπαρά μαλλιά.


   Απορροφάται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα χωρίς να αφήνει αίσθηση
λιπαρότητας ή ακόμα να φράζει τους πόρους , πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό
και αντιγηραντικό έλαιο, καθαρίζει το δέρμα από τις τοξίνες, το
αναζωογονεί και αναδομεί βαθειά, μειώνοντας έτσι δραστικά την εμφάνιση
των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, θρέφει, ενυδατώνει άμεσα σε βάθος,
διατηρεί απαλό και μεταξένιο το δέρμα χαρίζοντας έτσι όμορφη νεανική
υγιή εμφάνιση,  η χλωροφύλλη που περιέχει έχει ισχυρή αντιφλογιστική
ιδιότητα και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην καταπολέμηση της ακμής
καθώς και στο να διατηρεί καθαρό το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς.


   Χρησιμοποιείται το λάδι σε ιατρικές καταστάσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση,
ακμή, κακή ενεργητικότητα, χαμηλό μεταβολισμό και απόπειρα απώλειας
βάρους. Επίσης σε υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, κακή κυκλοφορία
και καρδιαγγειακές νόσους, λίθους χοληδόχου κύστης, νόσο του Cronh,
ορμονικές διαταραχές, εμμηνόπαυση και πληθώρα άλλων διαταραχών,
συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Τελευταίες μελέτες στον Καναδά,
έδειξαν πως προστατεύει από τη UV ακτινοβολία.


   Στην κοσμητολογία το λάδι κάνναβης είναι αντιφλεγμονώδες,
αντιγηραντικό, εξισορροπεί την ξηρή επιδερμίδα, καταπολεμά τις
δερματικές φλεγμονές, είναι αντιοξειδωτικό και ενυδατικό. Το λάδι είναι
ελαφρύ, απορροφάται εύκολα από τους πόρους, ενυδατώνει και ανανεώνει
όλες τις στοιβάδες της επιδερμίδας. Αποτελεί εξαιρετικό πρόσθετο σε
καλλυντικά, μιας και εμπλουτίζει τη σύνθεση με βιταμίνες και
ιχνοστοιχεία.


    Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λαδιού αυτού είναι η μεγάλη του
περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, περισσότερο από κάθε άλλο φυτό
στον κόσμο, καθιστώντας το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής. Τα Ω-λιπαρά
οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία, είναι υπεύθυνα για τη λάμψη στο
δέρμα, στα μαλλιά και τα μάτια και βασικά για τη πνευματική διάυγεια.
Επίσης λιπαίνουν και καθαρίζουν τις αρτηρίες και ενισχύουν το
ανοσοποιητικό σύστημα. Τα Ω-λιπαρά οξέα δε μπορούν να συντεθούν στον
οργανισμό και λαμβάνονται αποκλειστικά με τη διατροφή. Τέλος γίνονται
μελέτες για τη θεραπευτική τους δράση ενάντια στον καρκίνο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here