Αρχική Όλα τα άρθρα ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΛΑΞΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΛΑΞΗ

1475
0

 Η μάλαξη είναι ειδική τεχνική ,χειροπρακτικής κυρίως επαφής ,σε μυικές περιοχές του σώματος για διάταση ή χαλάρωση των μυών. Μέσα από τις διάφορες τεχνικές μάλαξης, ο ειδικός θεραπευτής γνωρίζει τις τεχνικές για ερεθισμό αντανακλαστικών περιοχών ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός ανεξάρτητα από την μυική ανακούφιση που προσφέρει.
Η μάλαξη κρατάει τις ρίζες της από την εποχή του Ασκληπιού όπου πρώτος ο Μέγας Μύστης αναφέρθηκε στις <μυστήριες δυνάμεις> του οργανισμού που τις ενεργοποιούσε μέσω των μαλάξεων. Στα ασκληπιεία υπήρχαν άνθρωποι που περιστοίχιζαν τον πρωθιερέα ,τον πρώτο/σπουδαίο θεραπευτή ,και εργάζονταν στη δίαιτα, στη γυμναστική και στις μαλάξεις,κάτι σαν τους σημερινούς φυσικοθεραπευτές.

                   ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΛΑΞΗ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ 

 Κατά τη διάρκεια των χρόνων η μάλαξη ,ως θεραπευτικό μέσον, απέκτησε παγκόσμιες διαστάσεις και χωρίστηκε σε διαφορετικά είδη ανάλογα με την τεχνική και το σκοπό της. Η μάλαξη με οποιοδήποτε επίθετο τη συναντάτε π.χ. ταυλανδέζικη, αγιουρβεδική, ολιστική κλπ προσφέρει τα ίδια οφέλη στον οργανισμό.

 Όπως και να την χαρακτηρίσετε ,θα είναι πάντα ο μ ο ν α δ ι κ ό ς τρόπος ανακούφισης από τους μυικούς πόνους .
Ανακουφίζει ,ηρεμεί αλλά κυρίως σε συστηματική αγωγή βοηθάει τον οργανισμό να ανακτήσει τις ισορροπίες του. 
Προσφέρει καλύτερη κυκλοφορία, βελτίωση της στάσης του σώματος, αποτοξινώνει τον οργανισμό ,βελτιώνει την αναπνοή αλλά και βοηθάει την επιδερμίδα να αποκτήσει περισσότερη ελαστικότητα.
Ο θεραπευτικός της σκοπός δεν περιορίζεται μόνο στα σωματικά οφέλη.

Ο άνθρωπος ενεργοποιείται σε ψυχοσωματικό επίπεδο, αφού βελτιώνεται η διάθεση ,μειώνεται το άγχος , και τονώνεται η ενέργειά του.
Η συστηματική συχνότητα της μάλαξης ,εκτός από τα οφέλη που προσφέρει, έχει και μακρυπρόθεσμο σκοπό. 

Βοηθάει στην πρόληψη των ασθενειών και στη διατήρηση της υγειούς φυσικής μας κατάστασης. το ανοσοποιητικό σύστημα δυναμώνει και το σώμα μαθαίνει να αποτοξινώνεται συστηματικά. Αποτελεί το καλύτερο συμπλήρωμα της άσκησης και ενδείκνυται σε αθλητές ως αποθεραπεία και σε ευπαθείς ομάδες ατόμων ,όπως οι έγκυες γυναίκες για ανακούφιση από περιοδικούς πόνους ,ηρεμία των νεύρων και των ψυχολογικών μεταπτώσεων.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΤΑΓΗ – ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ
Επόμενο άρθροΜην το θεωρείτε πολυτέλεια. Τα οφέλη του μασάζ για την υγεία είναι πολλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here