Αρχική ΒΟΤΑΝΑ Τι είναι το fo-ti και ποια τα οφέλη του.

Τι είναι το fo-ti και ποια τα οφέλη του.

390
0

Άλλα ονόματα: Polygonum multiflorum, Hydrocotyle Asiatica Minor, He shou wu.

Το Fo-ti είναι ένα φυτό αυτοφυές στην Κίνα, που εκφύεται επίσης και στην Ιαπωνία αλλά και στην Ταϊβάν. Το θεραπευτικό τμήμα του φυτού είναι η ρίζα του. Το Fo-ti ονομάζεται επίσης He shou wu, που σημαίνει κατά λέξη “ο κύριος He με τα μαύρα μαλλιά” στα Κινέζικα! Το όνομα αυτό αναφέρεται σε ένα θρύλο ενός αρχαίου χωρικού ονομαζόμενου κύριος He ο οποίος λάμβανε fo-ti και συντηρούσε τα μαύρα του μαλλιά και μια νεανική εμφάνιση και ζωτικότητα, που φημολογείται ότι έζησε μέχρι την ηλικία των 132 ετών!

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Fo-Ti
Υπάρχουν επιστημονικά επιβεβαιωμένες ενδείξεις ότι το fo-ti μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη στον ορό του αίματος, να μειώσει την σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών και να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Στην παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το fo-ti είναι ένα ελιξίριο μακροζωίας το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών, της πρόωρης γήρανσης, της αδυναμίας, τις κολπικές εκκρίσεις και τη στυτική δυσλειτουργία. Το κόκκινο fo-tiθεωρείται ένα εξαιρετικό τονωτικό που αυξάνει τη ζωτικότητα και την ενέργεια ενδυναμώνοντας το αίμα, τα νεφρά και το συκώτι..

Οι ασθένειες που αντιμετωπίζονται με αυτό είναι:
Αρτηριοσκλήρυνση – Αυξημένη χοληστερίνη
Δυσκοιλιότητα – Προβλήματα ήπατος
Εύκολη κούραση – Αϋπνία
Αδύναμο ανοσοποιητικό – Στυτική δυσλειτουργία
Νόσος του Πάρκινσον – Νόσος Αλσχάϊμερ

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το fo-ti μειώνει τόσο τη χοληστερίνη όσο και τα τριγλυκερίδια στο πλάσμα του αίματος και ευεργετεί σημαντικά τη μάθηση και τη μνήμη εμποδίζοντας τον εκφυλισμό των ντοπαμινικών νευρώνων στον εγκέφαλο. Στη δυτική απόκρυφη παράδοση λέγεται ότι με χρήση μιας μυστικής φόρμουλας που είχε σαν βάση το fo-ti, ο Κόμης SaintGermain, κέρδισε τη φήμη της αιώνιας νεότητας και ό,τι για το λόγο αυτό ο Φρειδερίκος ο Μέγας τον ονόμασε «ο άνθρωπος που δεν πεθαίνει ποτέ».

Τα ευεργετήματα του Fo-Ti ή He Shou Wu που αναφέρονται σ’ αυτό το άρθρο επιτυγχάνονται με τη λήψη αυτού του προσαρμογόνου φυτού για μια εκτεταμένη περίοδο χρόνου. 


Προηγούμενο άρθροΑσβαγκάντα, Το δώρο της Φύσης για την σεξουαλική ενέργεια και τις ορμόνες.
Επόμενο άρθροAFA,το αφανιζόμενο αόρατο λουλούδι του νερού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here