Αρχική ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ Το Αλτσχάϊμερ, ο Διαβήτης και το Αλουμίνιο

Το Αλτσχάϊμερ, ο Διαβήτης και το Αλουμίνιο

257
0
Το Αλτσχάιμερ είναι η σταδιακή καταστροφή εκφύλιση των εγκεφαλικών κυττάρων προκαλώντας σταθερή απώλεια των νοητικών λειτουργιών και ειδικότερα της μνήμης. 

Η πιο σοβαρή μορφή άνοιας 

Τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν από σοκ , τραύμα, ή συσσωρευμένες τοξίνες. Δήλωση του διευθυντή του ιδρύματος Ronald and Nancy Reagan:
από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς η διαταραχή αποτελεί ένα επιστημονικό αδιέξοδο μια ψυχο-κοινωνική τραγωδία οικονομικό νομικό και πολιτικό δίλημμα. Η αρρώστια αθόρυβα λεηλατεί τα εγκεφαλικά κύτταρα σαν κλέφτης που ληστεύει το ίδιο σπίτι κάθε βράδυ. Ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα τοξινών που συσσωρεύονται στους εγκεφαλικούς ιστούς Ο θάνατος των νευρώνων του εγκεφάλου, σχετίζεται με τη δημιουργία πλακών αμυλοειδούς πρωτεΐνης. Οι πλάκες αυτές αμυλοειδούς πρωτεΐνης, παρατηρήθηκαν από τον γιατρό Alois Alzheimer που περιέγραψε την πάθηση για πρώτη φορά 


Στάδια εξέλιξης της νόσου με γνωστικές δυσλειτουργίες. Αρχικά στον έσω κροταφικό λοβό με απώλεια μνήμης με επέκταση στη βρεγματική περιοχή του εγκεφάλου, αδυναμία αναγνώρισης αντικειμένων, διάβασμα αδύνατο, αδυναμία στην αίσθηση κατεύθυνσης. Στα τελευταία στάδια υπάρχει και πρόβλημα στην όραση. Μεγάλο ρίσκο έχουν αυτοί που αδυνατούν να μυρίσουν το φυστικοβούτυρο σε απόσταση 10 εκατοστών. 


Οι περισσότεροι επιστήμονες, υποστηρίζουν ότι η νόσος του Αλζχάιμερ και ο διαβήτης τύπου 2 έχουν κοινά αίτια. Σύμφωνα με τη νέα θεωρία οι δυο νόσοι σχετίζονται τόσο στενά που η νόσος του Αλζχάιμερ αποκαλείται από πολλούς διαβήτης του εγκεφάλου ή διαβήτης τύπου 3.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης δεν επηρεάζουν μόνο τα επίπεδα του σακχάρου, αλλά επιδρούν και στους νευρώνες του εγκεφάλου. Εάν ισχύει αυτό πιθανόν η θεραπεία να είναι κοινή. Μια ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία φαρμάκων που έχουν αντιχολινεργική δράση, επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο γνωστικών διαταραχών και άνοιας, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα αντιχολινεργικά φάρμακα μπλοκάρουν τη δράση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του νευρικού συστήματος και χορηγούνται για διάφορες αιτίες (υπέρταση, καρδιοπάθεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.α.). Ορισμένα από αυτά πωλούνται και χωρίς συνταγή γιατρού. 


Στατίνες , αντιϊσταμινικά, παυσίπονα αντικαταθλιπτικά, ακράτειας και οπιούχα. Υψηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι μια άλλη πιθανή αιτία. Στον εγκέφαλο των ασθενών υπάρχει αποδεδειγμένα μεγάλη συγκέντρωση αλουμινίου το οποίο καταστρέφει τους νευρώνες του εγκεφάλου αλλά και δημιουργεί αμυλοειδή. 


Παρόλα αυτά ποτέ δεν απαγορεύτηκε από τους οργανισμούς τροφίμων και φαρμάκων Αλουμίνιο παντού: στο αλεύρι στο αλάτι στις παιδικές τροφές, στον καφέ, στις επεξεργασμένες τροφές σε χρωστικές και κέικ.
Σε φάρμακα όπως τα αντιόξινα παυσίπονα, και συντηρητικά.
Στα εμβόλια στα καλλυντικά ειδικά στα αποσμητικά στ
α αντηλιακά και στα σαμπουάν.
Αλουμινόχαρτο, κουτιά αναψυκτικών μαγειρικά σκεύη και φιάλες.Γιάννης Ψύλλος Καθηγητής Ομοιοπαθητικής

Προηγούμενο άρθρο60 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟ-ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ
Επόμενο άρθροΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ CANDIDA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here