Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνω τυρί κρέμα στο Σπίτι

Φτιάχνω τυρί κρέμα στο Σπίτι

2671
0
[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Φτιάχνω σπίτι τυρί κρέμα

Γράφει και παρασκευάζει η ΗΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΙΑ

Μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι με πολύ απλά υλικά πεντανόστιμο τυρί κρέμα, σίγουρα πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε του εμπορίου.

Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.

Υλικά :

  • 3 λίτρα γάλα πλήρες
  • 1 κοφτή κ.τ.γ. ξινό
  • 1 κοφτή κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 γεμάτη κ.τ.γ. βούτυρο

Από τα 3 λίτρα γάλακτος που χρησιμοποίησα βγήκε 650 γρ. τυρί κρέμα

Ξεκινάμε βράζοντας το γάλα μας σε μέτρια φωτιά προς δυνατή, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο. Όταν θα το δούμε να είναι έτοιμο να αρχίζει να φουσκώνει ,ρίχνουμε το ξινό, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Όσο ανακατεύουμε θα βλέπουμε το γάλα να κόβει και να σχηματίζονται μικρά κομματάκια. Αφού κάνουμε αυτή την διαδικασία για περίπου 5 λεπτά, κλείνουμε τελείως το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε χωρίς να το πειράξουμε καθόλου για λίγα λεπτά ακόμα.

Ωστόσο παίρνουμε ένα σουρωτήρι και βάζουμε πάνω του ένα χοντρό τούλι ή ένα λεπτό καθαρό πετσετάκι.

Με μια τρυπητή κουτάλα ή όπως είναι με την κατσαρόλα ρίχνουμε το “τυπόπηγμα” μας σιγα – σιγά μέσα στο σουρωτήρι.

Αυτό θα αρχίσει να βγάζει τα υγρά ( αν χρησιμοποιήσετε λεπτό πετσετάκι για το σούρωμα θα πάρει περισσότερη ώρα ) μέχρι να μείνουν μόνο τα κομματάκια τυριού.

Δεν θα τυλίξουμε ούτε θα κρεμάσουμε το “τυρόπηγμα” μας για να σουρώσει τελείως γιατί αυτά τα πολύ λίγα υγρά που θα μείνουν θα τα χρειαστούμε για την συνέχεια της διαδικασίας. ( εάν το αφήναμε να σουρώσει τελείως θα γινόταν ένα πολύ νόστιμο σπιτικό μαλακό λευκό τυράκι στυλ γιαλαντζί ανθότυρου και αντίστοιχα εάν το αλατίζαμε καλά από έξω και το βάζαμε στο ψυγείο θα είχαμε μια γιαλαντζί μυζήθρα).

Αφού λοιπόν βγάλει σχεδόν όλα τα υγρά, παίρνουμε το “τυρόπηγμα” και το αδειάζουμε μέσα σε ένα μούλτι, ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί ( μπορείτε σε αυτό το σημείο να βάλετε και ότι άλλο μυρωδικό εσείς θέλετε).

Το χτυπάτε μέχρι εσείς να του δώσετε την υφή που θέλετε και σας αρέσει, θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα. Αν δείτε ότι η κρέμα σας βγήκε πολύ ρευστή μην ανησυχήσετε γιατί όταν θα την βάλετε στο ψυγείο θα σφίξει.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε στο σπίτι σας το δικό σας τυρί κρέμα. Σίγουρα θα έχει τύχη να έχετε δει ή σε βιντεάκια στο διαδίκτυο ή σε διάφορες εκπομπές μαγειρικής να χρησιμοποιούν γιαούρτι που ανακατεύοντας το με αλάτι και αφήνοντας το να βγάλει τα υγρά του υποτίθεται ότι θα φτιάξετε τυρί κρέμα. Αυτό που έχει τύχει να δείτε είναι κρέμα γιαουρτιού και όχι τυρί κρέμα.

Καλή επιτυχία

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here