Αρχική Όλα τα άρθρα Χειροποίητο Υποβρύχιο Βανίλια – Μαστίχα

Χειροποίητο Υποβρύχιο Βανίλια – Μαστίχα

2220
0

Γράφει και παρασκευάζει η ΗΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΙΑ


Τι όμορφες εποχές…

Δεν υπήρχε σπίτι που να μην είχε αυτό το κέρασμα. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το απολάμβαναν μικροί και μεγάλοι. Πόσο εύκολο είναι όμως να το φτιάξουμε μόνοι μας; Το έφτιαξα, θυμήθηκα τα νιάτα μου και σας παρουσιάζω τον τρόπο.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

650 γρ. ζάχαρη

400 ml νερό

1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού

3 δάκρυα μαστίχας

1 κ.τ.σ. μέλι

1 βανίλια

μια τσιμπιά αλάτι

Με αυτή την δοσολογία βγαίνει περίπου 850 γρ. έτοιμη βανίλια υποβρύχιο.


Ξεκινάμε ρίχνοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει και βράζει και έχει λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο (4) και το αφήνουμε χωρίς να το πειράξουμε καθόλου για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι και το μέλι.. 



Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 20  λεπτά , πάλι χωρίς να το πειράζουμε, το μόνο που μπορεί να χρειαστεί είναι λίγο ξάφρισμα. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τις 3 σταγόνες μαστίχας στην κατάψυξη. Αυτό θα μας βοηθήσει να κοπανιστούν οι σταγόνες μας πιο εύκολα στο γουδί μαζί με πολύ λίγη ζάχαρη ,χωρίς να κολλήσουν .



 Στο τελευταίο 5λεπτο ρίχνουμε την θρυμματισμένη μαστίχα ,την βανίλια και το αλάτι. 



Μόλις περάσουν τα συνολικά 20 λεπτά κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το σιρόπι μας σε ένα άλλο σκεύος ώστε να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για 10 με 15 λεπτά. 



Αφού κρυώσει λίγο το χτυπάμε στο μίξερ μας σε δυνατή ένταση μέχρι να αρχίσει από διάφανο να γίνεται λευκό.(Μπορείτε το χτύπημα να το κάνετε και με το χέρι, θα σας πάρει περίπου 40  λεπτά).



Όσο το χτυπάτε αυτό θα κρυώνει πιο πολύ και θα αρχίζει να σφίγγει. Εκτός του ότι θα γίνεται όλο και πιο λευκό θα σφίγγει. Μόλις καταλάβετε ότι σφίγγει πάρα πολύ και έχει πάρει το λευκό χρώμα που θέλουμε το σταματάτε. (Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε ξηρούς καρπούς ή κάποιο γλυκό του κουταλιού π.χ κεράσι.). 



Η διαδικασία του χτυπήματος θα πάρει γύρω στο 10 λεπτά. Αφού τελειώσουμε βάζουμε την βανίλια μας σε αποστειρωμένα βάζα . Την επόμενη μέρα θα έχει σκληρύνει ακόμα πιο πολύ και θα είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με παγωμένο νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here