Αρχική Όλα τα άρθρα Ξιφίας με ρόκα.

Ξιφίας με ρόκα.

24
0
Ένα δεύτερο πιάτο για καλή χώνεψη, τόνωση και ενέργεια.

 Υλικά για τέσσερα άτομα 
500 γραμ. φιλέτο ξιφία κομμένο σε λεπτές φέτες 
1 λεμόνι 
αλάτι πιπέρι 
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι χλωρό 
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες 
1 μάτσο ρόκα


 Εκτέλεση 
1. Βάζουμε τον ξιφία σε ένα ταψί πυρέξ με λίγο λάδι τον αλατοπιπερώνουμε ελαφρά του ρίχνουμε μερικές  σταγόνες λεμόνι και τον αφήνουμε έτσι να ποτίσει για κανένα μισάωρο. 
2. Στο μεταξύ τρίβουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε με τρεις κουταλιές λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και  κομμένες  σε κυβάκια, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, καυτό όπως είναι,  πάνω στις φετούλες  του ξιφία και το αφήνουμε να κρυώσει. Γαρνίρουμε με ρόκα ψιλοκομμένηκαι σερβίρουμε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here