Αρχική Όλα τα άρθρα Χταποδάκι γιαχνί, το σαρακοστιανό

Χταποδάκι γιαχνί, το σαρακοστιανό

20
0

Γράφει και σερβίρει  η Άννα Μοροζίνη


Χταποδάκι γιαχνί, επιβάλλεται την Σαρακοστή. 
Παίρνετε ½ κιλού σπανάκι. 
1 κιλό χταπόδι που το κόβετε σε κομμάτια, το πλένετε και βγάζετε το στομάχι του. 
Το βάζετε σε κατσαρόλα να χύσει το ζουμί του ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το “πιει”. Ρίχνετε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια να μαραθούν μαζί στο ζουμί και προς το τέλος του και σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί μαύρο. 
Ρίχνουμε ½ κιλό ντομάτες γινωμένες. 
Έχετε ζεματίσει τα σπανάκια και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. 

Εν συνεχεία διαλύετε 1 κουταλιά σούπας αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνετε μέσα. 
Ανακατεύουμε με ξύλινο (πάντα) κουτάλι, να σιγοβράσουν. 
Έπειτα ρίχνετε 250 γρ. λάδι και 100 γρ. ελιές πράσινες και σκεπάζουμε. 
Σερβίρετε με ότι θέλετε γαρνιτούρα, συνήθως πατάτες η ρύζι …



Άννα Μοροζίνη, Συγγραφέας




Με σεβασμό στα δώρα του Θεού και της φύσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here